Kezdőlap Kiemelt SZEMETELT – A RENDŐRÖK VÁDEMELÉST JAVASOLNAK ELLENE

SZEMETELT – A RENDŐRÖK VÁDEMELÉST JAVASOLNAK ELLENE

A bajai rendőrök kiderítették, hogy ki helyezett el nagyobb mennyiségű hulladékot Bácsbokod külterületén. A férfi ügyében befejezték a nyomozást.

A bácsbokodi önkormányzat egyik tisztségviselője 2020. március 10-én feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki a település külterületén nagyobb mennyiségű háztartási hulladékot helyezett el illegálisan. A közmunkások a falu közelében, egy vízfolyás melletti erdősávban főként műanyag kannákat, ládákat, locsolótömlőt találtak, de a szemetelő építési törmeléket is hátrahagyott.

A szemle során a nyomozók a eldobott dolgokból beazonosították a szemétkupac tulajdonosát, aki a kihallgatása során elmondta, hogy a portáján volt egy melléképület, és ennek a lebontásával megbízott egy helybélit, aki azt is vállalta, hogy az elbontott anyagot elszállítja.

A fuvaros azonban – ahogy kihallgatása során elismerte – az építési törmeléket és a szemetet felpakolta egy lovaskocsira, majd rakományát leborította a község határában lévő füves területre. A férfit a nyomozók hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettével gyanúsítják.  

Ügyében a szükséges nyomozati cselekményeket a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségre.