Kezdőlap Kiemelt Szeptemberi programjaink

Szeptemberi programjaink

szeptember 1-30.
A Hónap Alkotója:

Julian Margelatu fotóművész

Megtekinthető a Hírös Agóra Kulturális Központ II. és IV. emeleti Panoráma társalgójában, az intézmény nyitva tartási idejében.

szeptember 6., vasárnap 18-22 óráig

Örökzöld party

Belépődíj: 1.700 Ft

szeptember 09., szerda 19 óra
Hírös Agóra Ifjúsági Otthon

Zene hit által

MALEK ANDI SOULISTIC

A Soulistic a neves énekesnő, Malek Andrea és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban.
A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a Gospel, Soul-R&B stílust ötvözi „Soulistic” név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal.
Kulcsfontosságú szerepet játszik az örömzene és a hit. A színpadon egy kicsit mindenki szólistává válik és azon dolgozik, hogy a gospel üzenete eljusson a közönséghez.
Belépődíj: 1500 Ft

szeptember 14., hétfő 19 óra
Filharmónia Kodály bérlet (2019/20) 4. előadása

A KECSKEMÉTI SZIMFONIKUS ZENEKAR KONCERTJE

Közreműködik: Baráti Kristóf (hegedű), Fenyő László (gordonka), Farkas Gábor (zongora)
Vezényel: Vásáry Tamás  Kossuth-díjas karmester
Belépődíj: 4.900 Ft, diák-nyugdíjas 3.700 Ft
(A koncert a 2020. március 16-ára meghirdetett előadás új időpontja.)

szeptember 10., csütörtök 17 óra

Petri Ildikó grafikusművész kiállítása

Petri Ildikó 1974-től szerepel munkáival városi, országos, megyei és külföldi tárlatokon. Művei több közgyűjteményben is megtalálhatók. Pasztellel és vegyes technikával is foglalkozik, kis egyedi grafikákat rajzol. Ifj. Gyergyádesz László művészettörténész  szerint Petri Ildikó „grafikai lapjain aprólékos, dekoratív hatású, vonalakból és pontokból komponált intim szürreális világ jelenik meg, sohasem tagadva meg a természetből való kiindulást.”
A kecskeméti Képzőművészek Közösségének, a Műhely Művészeti Egyesületnek és a MAOE-nek is tagja.
” A gesztus vonalak mintegy imaginárius életkeretét adják a képeknek olyan formahatásokként, amely nem a látvány illúzióját, hanem a belső dinamikát az álom és a temperamentum láthatatlan erő élet vonalait követi.” Szűcs Károly művészettörténész


A kiállítást megnyitja: Balanyi Károly Ferenczy-díjas grafikus- és zománcművész,
Látogatható: szeptember 29-ig, 10 és 18 óra között a Hírös Agóra emeleti kiállítótermében.

szeptember 17-20.

30. Kecskeméti Népzenei Találkozó

Pásztorkultúra a Kárpát-medencében

A vonósbandák megjelenése előtt a magyar falu mulatságainak, lakodalmainak muzsikusai leginkább dudások voltak. Ha a zeneszolgáltatás esetenként ki is egészült hegedűvel, tekerővel, furulyával, később klarinéttal, vagy egyéb hangszerekkel, a duda egyértelműen központi szerepet játszott nem csak a magyarság, de Európa más népeinek hagyományos zenei kultúrájában is. A duda és a furulya különféle regionális típusainak hagyományát a magyar népzenekutatás a 20. század elejétől fogva főként a pásztorrend tagjai között dokumentálta, s nagy szerencsénkre e hangszerek kultúrájának oly sok lenyomatát sikerült rögzíteni, hogy ezek alapján a letűnt korok magyar hangszeres népzenéjéről viszonylag pontos képet alakíthatunk ki magunknak.
A Kecskeméti Népzenei Találkozó elmúlt évtizedei alatt is sok éneklő – muzsikáló pásztort, vagy az ő zenei örökségüket továbbéltető fiatal, városi előadót láthatott a közönség.Most, hogy a kecskeméti fesztivál XXX. évadához érkeztünk, a kerek évforduló programjait az „alapító atyáknak” is oly kedves pásztorhangszereknek, illetve az azokon megszólaló muzsikának szenteljük.


Részletes program: https://kecskemeti-nepzenei-talalkozo.hu/programok/

szeptember 21., hétfő 19 óra
Nyitott Akadémia

Almási Kitti előadása

(A 2020. április 29-re meghirdetett előadás új időpontja!)
Dr. Almási Kitti „(Újra) Hiszek magamban! – Hogyan szerezzük vissza az elveszett, meggyengült vagy soha fel nem épült önbizalmat?” című előadása Kecskeméten, a Nyitott Akadémia szervezésében.

szeptember 23., szerda  19 óra

Dr. Csernus Imre előadása

(A 2020. április 7-re meghirdetett előadás új időpontja!)
Jegyek a www.jegy.hu rendszerében, illetve a Hírös Agóra pénztárában válthatók.