Kezdőlap Események Szigorú biztonsági intézkedések mellett, Kárpátia koncert nélkül kerül megrendezésre az idei Kurultáj

Szigorú biztonsági intézkedések mellett, Kárpátia koncert nélkül kerül megrendezésre az idei Kurultáj

Hazánkban már több mint tíz éves múltra tekinthet vissza a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző ünnepe a Kurultáj- Magyar Törzsi Gyűlés. Az idén azonban a  kormányzat által kihirdetett járványügyi védekezés értelmében szigorú biztonsági és egészségügyi szabályok alkalmazása mellett rendezi meg a nagyszabású szabadtéri  hagyományőrző ünnepet a Magyar- Turán Alapítvány, augusztus 21-23 között, Bugacon. 
A jelenleg hatályos (és továbbra is érvényben maradó) járványügyi intézkedések alapján a hagyományőrző ünnep néhány részprogramját törölni kénytelenek a szervezők. Ezért az ünnepségen nem lesz 500 főt meghaladó koncert, illetve egyéb esemény, amelyre a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályozások a hatályosak. Mindezek értelmében sajnos elmarad az augusztus 22-re meghirdetett Kárpátia koncert, valamint elmaradnak az esti és éjszakai táncházak (pénteken és szombaton is). 
 A Kurultáj egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is. Az idei sajnálatos járványhelyzet miatt a rokonnépek delegációi kisebb létszámúak lesznek és csak olyan országokból érkeznek, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás (zöld zóna) vagy pedig 2 negatív Covid-teszttel rendelkeznek, ezáltal semmilyen fertőzésveszélyt nem okoz a jelenlétük. 
A vendéglátósoknak és az egyéb szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak szigorú egészségügyi szabályokat kell betartaniuk a szervezőkkel kötött szerződések alapján. A rendezvényen aktívan résztvevő hagyományőrzőkre és a látogatókra is szigorú házirend vonatkozik. Az ezzel kapcsolatos (beléptetés, fertőtlenítő zónák) szabályokat és információkat a rendezvény hivatalos honlapján, a www.kurultaj.hu-n folyamatosan megjelenítjük. 
A szervezőknek ebben a nehézségekkel teli évben nincs a kiemelt céljai között a látogatói létszám rekordok megdöntése. A szervezők a résztvevők és a látogatók egészségét, valamint biztonságát tartják elsődlegesnek, ezért mindezekkel a megelőző intézkedésekkel és fokozott éberséget igénylő szervezői munkával kívánják biztonságossá tenni az ünnepet. Fontosnak tartjuk azonban, hogy ezekben a nehéz időkben is (az óvintézkedések betartása mellett) közösen emlékezhessenek történelemformáló nagy őseikre és méltósággal ünnepelhessenek a magyar emberek. 
Magyar-Turán Alapítvány