Kezdőlap Egészség TE KÉSZEN ÁLLSZ AZ ISKOLAKEZDÉSRE?

TE KÉSZEN ÁLLSZ AZ ISKOLAKEZDÉSRE?

NICS élőflórás termékeink magas csíraszámban tartalmazzák a bélflóra egészségéhez szükséges jótékony baktériumokat. Köszönjük a részletes ismertetőt. Kérdezz, felelek: +36303162443
HATÓANYAG + GYÓGYNÖVÉNYEK + PRE- ÉS PROBIOTIKUM
Bélflóra – az egyik legfontosabb nyugtató
Táplálkozáspszichiátriai kutatók megállapították,hogy a gyomrunkban zajló folyamatok kölcsönhatása nagyban befolyásolja az agy és az immunrendszer működését a Bél –Agy idegpályáján keresztül ( bolygóideg pálya). Jótékony baktériumok milliárdjai vigyáznak egészségünkre,de csak akkor tökéletes a folyamat,ha megértjük a működésüket és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni,hogy a stresszel való megbirkózásban sokat segíthet a rengeteg zöldség és gyümölcs fogyasztása, mert a belekben élő baktériumok egészsége javítja a hangulatot, a közérzetet, sőt a szorongásos tüneteket is képes mérsékelni.
A rengeteg rost (prebiotikum) és élőflórás anyagok (probiotikumok) a bélben segíti a hasznos mikrobák fejlődését ,mivel azok segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását.
Legújabb kutatások: A Pszicho-Biotikumok
Az emberi bélflórában is megtalálható jótékony törzsek közül azokat, amelyek (probiotikumként elfogyasztva) kifejezetten a jobb pszichés állapot elérését, a megfelelő agyműködést segítik elő a Bél-Agy tengely stimulációjával, illetve a pszichiátriai betegségben szenvedők állapotát is előnyösen befolyásolják, pszichobiotikumoknak nevezzük. Az emberi bélflóra kiemelt fontosságú törzsei azok a jótékony baktériumok, melyek stimulálják a Bél-Agy tengelyt és kedvező hatást gyakorolnak a mentális állapotunkra, kognitív képességeinkre. Kutatásaim során ezt a 6 féle törzset emelem ki,melyek hatását klinikai vizsgálatok is igazolták :
– Bifidobacterium longum , Bifidobacterium breve
– Lactobacillus casei , Lactobacillus helveticus
– Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus
Forrás: https://universityhealthnews.com/…/best-probiotics-for-moo…/
A bél mikrobiomban található jótékony baktériumok képesek támogatni testünk “örömhormon” ellátottságát.
Szerotonin: A szerotonin rendkívül fontos szerepet játszik a testhőmérséklet, a hangulat, a szexualitás, az étvágy és az alvás szabályozásában. Alacsony szintje mindenbizonnyal hozzájárulhat a depresszió, a bipoláris zavar, a szorongás, az álmatlanság és különböző idegi zavarok kialakulásához.
Dopamin: A dopaminnak fontos szerepe van a mozgások koordinálásában, a motiváció kialakításában, a jutalom érzésben, a függőségek kialakulásában, a normál munkamemória fenntartásában és a végrehajtó funkciókban
Robert Reti Nagy – https://www.facebook.com/groups/egeszseglogikajaretirobival/?ref=group_header

Forrás: Egészség kuckó Facebook oldala