Kezdőlap Események TENYÉR, Tér – Erő – Nyerő – Életmód – Reform

TENYÉR, Tér – Erő – Nyerő – Életmód – Reform

Több helyszínen, változatos, az egészséges életmódot népszerűsítő programmal vár mindenkit az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló TENYÉR, Tér – Erő – Nyerő – Életmód – Reform projekt Bugacon és környékén 2020. augusztus 23-án.

A „TENYÉR, Tér – Erő – Nyerő – Életmód – Reform” című, EFOP – 1.8.6-17-2017-00001 számú projekt célja prevenciós célú, egészségfejlesztő szabadidős sporttevékenységek megvalósítása a Dél-alföldi régió területén. A népegészségügyi mutatók ismeretében fontos, hogy az emberek olyan szabadidős sporttevékenységekben, testmozgásformákban vehessenek részt, amelyek élményszerűen járulnak hozzá az egészségtudatosabb szemléletmód kialakításához.

A 250 millió forintos Európai Uniós támogatásból megvalósuló projekt folyamán a különböző programok azt a célt szolgálják, hogy a felnőtt lakosság mellett az idősebb nemzedékek és a fogyatékkal élők aktív egyének is bevonhatók legyenek. Ezzel is a nemzedékek közötti együttműködést és szolidaritást, valamint a fogyatékkal élők iránti elfogadás és nyitottság erősödését szolgálja a program.

2020. augusztus 23-án a fenti céloknak megfelelően a (H)ősök Kora programelem keretében ingyenes programokat kínál a projekt Bugacon és környékén. A programok között szerepel egyebek mellett mozgásforma-választás szabadon, illetve „Gyere el, tekerj, hogy fitt lehess!”  elnevezésű programelem is, amelyekre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.