Kezdőlap Kiemelt BECSENGETTEK BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN

BECSENGETTEK BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN

Az idén is kiemelt figyelmet fordítanak a rendőrök a balesetmentes közlekedésre.

A rendőrség évtizedek óta kiemelt feladatának tekinti a gyermekek védelmét, a közlekedési nevelő munkában való aktív részvételt. A 2008 szeptembere óta működő Az iskola rendőre program a 2020/2021-es tanévben is folytatódik. A program célja a gyerekek balesetmentes közlekedésének és szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, valamint a biztonságukat veszélyeztető tényezők felderítése és megszüntetése.

Az iskola rendőre program keretében folytatódik a SuliMoped program, ami 13-14 éves diákoknak szól, tantervi órakereten kívül, többnyire e-learning képzés keretében valósul meg.

A szeptemberi iskolakezdés időszakában a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában kiemelt rendőri jelenlét lesz azon oktatási intézmények környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, ezzel elősegítve a gyermekek biztonságos közlekedését. Az ilyenkor szokásos kampány során a megyei polgárőrök önállóan is és a rendőrökkel is szoros együttműködésben vannak jelen az iskolák és az óvodák környékén, ahol elsősorban bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladatok végrehajtásában segédkeznek. A két szervezet demonstratív jelenléttel kívánja elősegíteni a gyermekek biztonságos közlekedését. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatára, valamint a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére.

A mai reggelen már hagyományosan, Dunai Richárd segítette az egyenruhások munkáját az egyik kecskeméti gyalogos-átkelőhelynél. A felső tagozatos fiú – aki már évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy felnőtt korában rendőr lesz – kellő komolysággal, odafigyeléssel és lelkesedéssel igyekezett biztosítani az átkelni szándékozók biztonságát.