Kezdőlap Egészség Éltessük a helyit, éltessük az igazit a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepen!

Éltessük a helyit, éltessük az igazit a XII. Őszi Helyi Termék Ünnepen!

Október 2 és 4 között, péntektől vasárnapig 10-től 18 óráig kerül megrendezésre hagyományosan a XII. Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten, a Deák téren, a korábbiaktól eltérően, ebben az évben egyszeri alkalommal. Az ünnep célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a helyben élő, helyi terméket előállító kistermelők, kézművesek értékes munkájára és annak megbecsülésére.
A rendezvény szlogenje ezúttal is: „Éltessük a helyit, éltessük az igazit!”
A kilátogató közönség minőségi, helyi kézműves termékeket vásárolhat közvetlen a kézművesektől, termelőktől az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásáron. Sokan gondolnak már most az ünnepekre, itt egyedi ajándékokhoz juthatnak, bőráru, ásványékszerek, baba öko textíliák, kerámiák, ruhák, fa termékek, szappanok várják többek között a vendégeket elérhető áron. De azokat is szívesen látják, akik még csak ötleteket gyűjtenek, kikapcsolódásra vágynak, csak élvezni szeretnék a vásár egyedülálló
hangulatát, őket invitálja a hagyományok felelevenítésével a Mesterségek Utcája kézműves bemutatókkal.
Igazi különlegességnek ígérkezik, a vásár díszvendége Varga Károly olimpiai- és világbajnok mesterszakács, aki zöldségszobor kiállítást és bemutatót tart mindhárom napon.
A modern, egészséges konyha bio alapanyagait, kistermelői élelmiszereket vásárolhatnak közvetlenül a termelőktől a tudatos vásárlók. Húsáru, pékáru, sajtok, fürjtojás, mézek, lekvárok és a még mindig tartó allergiás időszakban elengedhetetlen homoktövis termékek várják a vásárba kilátogatókat.
Akik vásári finomságokra vágynak és úgy döntenek, itt költenének el egy ebédet, azokat is várják lepényekkel, lángossal, egytálételekkel, szendvicsekkel és finom tájjellegű borokkal.
Hihetetlenül sok és sokszínű értékekkel rendelkezik Kecskemét. Ezek  bemutatását szolgálja az a közel 60 települési értéket felvonultató szabadtéri tablókiállítás, mely kiegészítő programként megtekinthető lesz a rendezvény teljes ideje alatt. Az Aranyhomok Egyesület
gondozásában lévő Kecskeméti Települési Értéktár Tablókiállítás tematikus csoportokban mutatja be városunk büszkeségeit. Lehetőség nyílik a helyi értékek felelevenítésére, megismerésére és rácsodálkozásra, hogy mennyi kinccsel rendelkezik Kecskemét.
A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület a Kecskeméti Vertcsipkekészítők 10. ingyenes jubileumi kiállítására és vertcsipke bemutatóra invitálja a kedves érdeklődőket Tudomány és Művészetek Házába.
A szervezők mindent megtesznek a vírus terjedését korlátozó szabályok betartása és a résztvevők egészségének megőrzése érdekében.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület!
www.aranyhomok.hu