Kezdőlap Események Fiatalok pótolhatják Balla Virágékat

Fiatalok pótolhatják Balla Virágékat

Elővigyázatosságból a világkupára készülő magyar válogatott 56 versenyzője, valamint az edzők és a csapatvezetők is átestek a héten PCR-teszten, közülük egyedül Balla Virág fertőzött koronavírussal. A győri világbajnok szerencsére tünetmentes, de természetesen ő sem, és a biztonság kedvéért közvetlen csapattársai sem állhatnak rajthoz a hétvégi eseményen. Hüttner Csaba szövetségi kapitány a 17 éves Gönczöl Laura, Opavszky Réka-duót indítja el női kenuban a győri klasszisok helyett.

“Volt egy kis orrfolyásom az elmúlt napokban, benne volt a pakliban, hogy elkaphattam a vírust – mondta Balla Virág. – Az orvosom tanácsára emeltem a vitaminbevitelt, most már teljesen tünetmentes vagyok, jól érzem magam. Sajnálom, hogy az idén nem tudjuk megméretni magunkat Kincsővel a nemzetközi mezőnyben, pedig rengeteget készültünk, a legjobban pedig azt bánom, hogy a győri csapattársaim sem indulhatnak miattam a versenyen, annak ellenére, hogy nekik negatív lett a tesztjük” – tette hozzá a világbajnok versenyző, aki a következő napokban nem mozdulhat ki a lakásból.

Devecseriné Takács Kincső, Takács Mihály, és Erdőssy Csaba egy kocsiban utazott Balla Virággal a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) által szervezett szűrésre, így a három versenyző hiába produkált negatív mintát, fennáll annak a veszélye, hogy kontaktszemélyként ők is megfertőződtek, ezért nem vehetnek részt az idei év egyetlen felnőtt világversenyén.

“Női kenuban két 17 éves tehetség, Opavszky Réka és Gönczöl Laura helyettesítheti a győri versenyzőket – mondta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány. – A lányok a múlt hétvégén, az ORV-n kiválóan szerepeltek, mindketten három aranyérmet szereztek, és a felnőtt magyar bajnokságon is ők értek be harmadiknak párosban, így életük első felnőtt világversenyén szerepelhetnek C-2-ben, valamint őket indítom C-1 200 méteren is. Erdőssy Csaba és Takács Mihály helyettesítését is megoldottuk, kajakpárosban Erdőssy helyett Noé Bálint, vagy Vajda Bence indulhat Koleszár Mátyással, Takács Mihály kiesése után pedig Zombori Dominik térdelhet össze C-2 500 méteren Szőke Attilával.”

A magyar válogatott tagjai ma délután foglalják el a szállásukat Mórahalmon, utána egyénileg mennek ki a Maty-éri pályára evezni. A verseny holnap reggel 9-kor rajtol, Hüttner Csaba hatalmas csatákra számít, főleg a férfi olimpiai versenyszámokban.

“Nyilván sokan várják a K-1 1000 méteres döntőt, hiszen izgalmas kérdés, hogy mire megy egymással Kopasz Bálint, Varga Ádám, és a portugál Fernando Pimenta. Számunkra még ennél is nagyobb tétje van azoknak a versenyszámoknak, amelyekben tavaly nem szereztünk kvótát. Férfi C-2 1000 méteren, és K-2 1000 méteren bombaerős a mezőny, a nagy nevek mellett rajthoz állnak azok a párosok is, amelyek még nem szereztek kvótát, így a riválisai lehetnek a mieinknek a jövő évi pótkvalifikációs versenyen” – tette hozzá a szövetségi kapitány.