Kezdőlap Kiemelt HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra főbb eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2020. szeptember 9-én 0 óra és 24 óra között hat esetben huszonnégy illegális migránst tartóztattak fel. A kizárólag férfiakból álló csoportok tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a rendőrök és honvédek Tompa és Katymár térségében további hat illegális migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

Az elmúlt 24 órában megyénkben egy könnyű sérüléssel járó, valamint kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

A tegnapi napon a rendészeti és bűnügyi munkatársak nyolc személyt fogtak el, és további kilenc előállításáról intézkedtek. A kényszerintézkedéssel érintettek közül heten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kecskeméti járőrök 1 óra 25 perckor előállítottak egy 29 éves, 16 óra 21 perckor pedig egy 43 éves helyi lakost. Mindkét férfivel szemben a bíróság szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon 17 óra 5 perckor őrizetbe vettek egy 56 éves férfit, aki egy áruházból arckrémet tulajdonított el. Vele szemben tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

A szabadszállási körzeti megbízott 18 óra 21 perckor elfogott egy 27 kunadacsi lakost. A férfi ellen a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki.

A kecskeméti rendőrök egy 32 éves férfit vettek őrizetbe. Az ő elfogását a Kecskeméti Járásbíróság rendelte el kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.