Kezdőlap Kiemelt HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2020. szeptember 28-án 0 óra és 24 óra között tíz esetben összesen negyvenöt illegális migránst tartóztattak fel Hercegszántó és Bátmonostor közigazgatási területén, valamint a tompai közúti határátkelőhelyen. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök mindenkit visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határrendészeti feladatot ellátó állomány további tizenhárom migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Tegnap a járőrök és nyomozók hat személyt fogtak el, és további öt előállításáról intézkedtek. Közülük öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A tompai határátkelőhelyen 0 óra 30 perckor egy szerb állampolgár jelentkezett kilépésre. A nő útlevelének ellenőrzése során kiderült, hogy abban két hamis bélyegzőlenyomat van. A külföldit közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei 21 óra 35 perckor őrizetbe vettek egy 32 éves megyeszékhelyi lakost. A férfi ellen a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

Szintén a kecskeméti rendőrök vették őrizetbe azt a 17 éves fiatalt, akit lopáson értek tetten.

Megyénkben az elmúlt 24 órában tizenegy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások.