Kezdőlap Kiemelt „KAMASZTANBÓL JELES” – KISKUNFÉLEGYHÁZÁN

„KAMASZTANBÓL JELES” – KISKUNFÉLEGYHÁZÁN

A kortárssegítő fiatalok – a bűnmegelőzési főelőadó rendezésében – színházi előadás keretein belül dolgoztak fel fontos, fiatalokat érintő bűnmegelőzési kérdéseket.

A „Házhoz megyünk” országos kampánysorozathoz kapcsolódóan – a szabályok szigorú betartása mellett – a Móra Ferenc Művelődési Központban mutatták be 2020. szeptember 8-án Kiskunfélegyházán a Kamasztanból jeles című színpadi művet a helyi rendőrkapitányság kortárssegítői.

A produkcióban szereplő fiatalok a bűnmegelőzési főelőadó mellett Benedek–Koncz Eszter és  Manyasz Erika színésznők segítségével közel egy évig készültek a premierre. A hosszú próbafolyamat során a társulat igazi közösséggé kovácsolódott.

A dr. Horváth-Rekedt Gréta címzetes r. főhadnagy által rendezett előadás három, a fiatalok számára fontos témát dolgozott fel. A szervezők a hangsúlyt a bűnmegelőzésre fektették, így a drog, az internet veszélyei, valamint az előítélet voltak a színre vitt jelenetek központi kérdései. A célközönség elsősorban a középiskolás korosztály volt, akik nagy érdeklődéssel fogadták a róluk szóló darabot.