Kezdőlap Események Különleges, innovatív pálinkák

Különleges, innovatív pálinkák

Girhiny Gyula a pálinkafőzésben eltöltött több évtizedes szakmai tapasztalatával felvértezve alapította meg vállalkozását, ahol a kiváló minőségben előállított pálinkák lenyűgöző ízvilágát elsősorban az egyedi receptúra, a kitűnő alapanyagok használata és a gondos kivitelezés határozza meg. A cég vezérelve szerint a pálinka készítés során nem a mennyiségre, hanem a minőségre helyezik a hangsúlyt, így – mivel kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak a termékeik – csak a nyíregyházi borszaküzletükben vagy az ország különböző pontjain megrendezésre kerülő fesztiválokon szerezhetik be a vásárlók a különleges, innovatív, egyedi pálinkáikat.

Díjnyertes pálinkák

Girhiny Gyula szívesen beszél munkájáról:

A 2000-ben kiadott pálinkatörvény, amely előírja, hogy a pálinka csak magyar gyümölcsből készülhet, cukor, édesítőszer hozzáadása nélkül, nagyon jót tett a pálinkakultúrának. Jómagam is ekkor kezdtem komolyabban foglalkozni a pálinkafőzéssel, és mivel érdekelt a pálinkakészítés művészete, a szőlész-borász szakmérnöki diploma mellett megszereztem egy pálinkafőző mesteri OKJ-s oklevelet is. Miután a baráti körömben mindenkinek ízlett az általam készített pálinka, 5 évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy ezt a tevékenységet üzleti alapokra helyezem.

Amikor megnyitottam a franchise rendszerben működő borszaküzletet Nyíregyházán, megkértem az üzletlánc tulajdonosait, hogy hadd tehessem be saját készítésű pálinkáimat is a kínálatba. A tulajdonosok – miután megkóstolták a pálinkáimat, kijelentették, hogy ők még ilyen finomat nem ittak – örömmel engedélyezték a pálinkák forgalmazását. Az egyik legnagyobb, legrangosabb nemzetközi versenyre, a Gyulai Pálinkaversenyre is elküldtem pár tételt, ahol az első megmérettetés során, rögtön ezüst-, illetve bronzérmet nyertem. Ez a siker is arra ösztönzött, hogy folytassam ezt az utat.

Különleges, innovatív pálinkák

Jelenleg 16-féle, saját innovációkat is tartalmazó pálinkát kínálunk vásárlóink számára, de a későbbiek folyamán szeretnénk tovább bővíteni a termék palettát. Az egyik különleges italunk tokaji aszú szőlővel ágyazva nagyon egyedi ízvilágot ad. A másik, kuriózumot jelentő italunk a csípős paprikás pálinka, ami nemcsak csíp, hanem finom, nemes paprika íze is van. „Vadóc” különlegességeinkhez az alapanyagot az Aggteleki Nemzeti Park területén gyűjtjük. Nagyon különleges és ritka pálinkák készülnek ezekből a valóban bio alapanyagokból: vadalma, vadcseresznye, kökény, erdei som. Mi tisztán a vad gyümölcs húsát használjuk a cefre készítés során, nem hígítjuk azt a többlet kihozatal és bevétel érdekében más gyümölccsel. Ilyen egyszerű a titok!

Kuriózum: 60 fokos pálinkák a Strong-csoport kínálatában

Az általunk előállított pálinkák általában 45 fokosak, mert a gyümölcs illat és íz anyagait ez az alkohol fok szépen kiemeli.Vásárlói igény merült fel erősebb termékekre, ezért limitált szériában készítünk 60 fokos pálinkát is. Büszke vagyok a Strong-csoport italaira, melyekben a magas alkohol tartalom ellenére, az alkohol nem dominál és nem éget, hanem mind illatában, mind ízében jól élvezhető ital kerül a fogyasztó poharába.

Fesztiválok népszerű termékei

Cégünk vezérelve szerint a pálinkakészítés során nem a mennyiségre, hanem a minőségre helyezzük a hangsúlyt, így szinte minden szem gyümölcsöt melyből pálinka készül a „barátunknak” tekintünk. Alapelv, hogy garantáltan a legjobb minőségű, egészséges, érett gyümölcsök kerülnek a cefrébe,mindig a minőségben számunkra leginkább megfelelő alapanyagot vásároljuk meg. Nálunk nincs nagy gyümölcs fogadó garat, behordólánc, válogató-, daráló-, vagy cefréző rendszer, szó szerint kézműves módon dolgozunk.

Büszkén tekintek a családomra, akik nagyon sokat segítenek a vállalkozásban: ha kell, árusítanak, vagy a cefrézőben dolgoznak. Igazi családi vállalkozás nálunk a pálinka készítés.

Kis mennyiségben állítjuk elő a pálinkáinkat, kereskedelmi forgalomban nem is lehet megvásárolni, kizárólag a nyíregyházi borszaküzletünkben szerezhetik be vásárlóink, vagy az ország különböző pontjain megrendezésre kerülő fesztiválokon, ahol személyesen kínáljuk – akár palackosan, vagy kimérve – a kiváló minőségű termékeinket. Immár öt éve járjuk az országot. Állandó kiállítók vagyunk a Gyulai Pálinkafesztiválon, a Békéscsabai Kolbászfesztiválon, a Szegedi Bor-, illetve a Pálinkafesztiválon, a Miskolci Kocsonyafesztiválon, valamint Hajdúszoboszló, Debrecen és Székesfehérvár különböző fesztiváljain. Ilyenkor aktív értékesítést folytatunk, megszólítjuk a lehetséges vevőket, hogy kóstolják, illatozzák meg pálinkáinkat. Kiemelt fontosságú számomra, hogy a rendezvényeken a pálinkákat, mi magunk kínáljuk, – nem arctalan hosstessek – mi fogadjuk a vevők véleményét, észrevételeit, nevünket és arcunkat is vállalva termékeink mellé.

Jövőbeli tervek

A közeljövőben szeretnénk bővíteni a palettát, mert tapasztalataink szerint nagyon népszerűek az édeskés és ágyas pálinkáink. A fesztiválokon nagy számban jelennek meg a standunknál a pálinkát kedvelő hölgyek, akik számára ezentúl még több gyümölccsel, még több ízzel, tulajdonképpen illatos „gyümölcsbombákkal” ellátott pálinkát kínálnánk. Szerencsére a három lányomat és feleségemet bármikor segítségül hívhatom a végtermékek kikísérletezésében, kóstolásában.

Boldog embernek érzem magam, aki azt munkát végzi a mindennapokban, amit nagyon szeret és ezzel másoknak is örömet okoz.

Girhiny Gyula

Borháló Nyíregyháza

Nyíregyháza, Kossuth u. 46.

Email: [email protected]