Kezdőlap Kiemelt LEZÁRT AKTA: HALÁLOS BALESET TISZAUG TÉRSÉGÉBEN

LEZÁRT AKTA: HALÁLOS BALESET TISZAUG TÉRSÉGÉBEN

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a nyomozást a két áldozatot követelő karambol ügyében.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. október 4-én 15 óra 10 perckor a 44-es számú főút 33-as kilométerénél egy személyautó és egy járműszerelvény összeütközött.

A nyomozás adatai szerint a Suzukit vezető 21 éves férfi Kunszentmárton felől Lakitelek irányába közlekedett. A főút 33-as kilométerénél több jármű előzésébe kezdett, de a manővert befejezni nem tudta, így nekiment a szemből érkező, és szabályosan közlekedő kamionnal annak ellenére, hogy a baleset elkerülése érdekében mindkét sofőr fékezett.

A szerencsétlenség következtében az autó két utasa, egy 15 éves lány és 45 éves édesanyja a helyszínen életüket vesztették, míg a harmadik utas súlyos, a sofőr pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A megyeszékhelyi rendőrkapitányság munkatársai közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják a Suzuki Alto vezetőjét, aki az eljárás során szabadlábon védekezhetett. Ügyében az egyenruhások a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.