Kezdőlap Események Magas „fordulatszámon” pörögnek a fejlesztések Szentkirályon

Magas „fordulatszámon” pörögnek a fejlesztések Szentkirályon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A fennálló vírushelyzet ellenére is javában zajlanak a beruházások Szentkirályon, ahol Szabó Gellért polgármester a jövőben is szeretné megtartani a fejlesztések tekintetében az előrehaladást, és a továbbiakban is biztosítani a településen lakók jó komfortérzetét.

Folyamatban lévő beruházások

Szerencsére több folyamatban lévő pályázatról is beszámolhatok, melyek közül az Óvoda konyhájának bővítését, a falubolt építését, az iparterület közművesítését és a bölcsőde építését emelném ki. A napokban nyertünk az egyik utcánk aszfaltozására is pályázati támogatást, illetve teljesen önerőből történik meg a gyógyszertár belső átalakítása.

Sikeres pályázatok

Sikeres elbírálásban részesült a település egy részére kiterjedő csapadékvíz-elvezető rendszer, valamint az ehhez kapcsolódó záportározó létesítésére benyújtott pályázatunk. Az M44-es út Kecskemét felé összekötésének megvalósítása jelenleg a tervezési szakaszban van. Közlekedés tekintetében a legnagyobb gondunk még mindig a Kocséri út problémája, aminek a megoldásához egy nagyobb lélegzetvételű segítségre lenne szükségünk, mert önerőből a szentkirályi és kocséri önkormányzat nem tudja teljesíteni a feladatot. Szerencsére gazdára találtak az Önkormányzat tulajdonában lévő telkek, így „kellemes gondokkal” küzdünk, mert a telekosztás tekintetében szorult helyzetben vagyunk.

Megtartott rendezvények

Fontosnak tartom, hogy – a pandémiás időszak ellenére – különösebb törés nélkül végig vittük az évet, és egyelőre nem tudunk koronavírusos megbetegedésről Szentkirályon. Az intézményeink működnek, a közösségi rendezvények pedig rendben lezajlottak. Szombaton rendeztük a szüreti mulatságot, amelynek a felvonulás részét tudtuk megtartani, az eseményhez kapcsolódó bált viszont elhagytuk. Augusztus 20-án megtartottuk a Szent István napi rendezvényt, 23-án pedig a Falunapot bonyolítottuk le sikeresen.