Kezdőlap Fejlesztés Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Kissolti iskola és óvoda épület energetikai korszerűsítése

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Kissolti iskola és óvoda épület energetikai korszerűsítése

Solt Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-16-BK1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A 148 785 000 forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Nagymajori út 24. szám alatti Telephelyének energetikai korszerűsítése valósult meg.

Az épület az 1980-as évek végén épült. Az épület létrehozása óta folyamatosan üzemel, azonban komolyabb korszerűsítésére évtizedek óta nem került sor.


A tervezett fejlesztés során megvalósul az épület homlokzati és födémszigetelése, a nyílászáróinak cseréje, a fűtési rendszerének teljes korszerűsítése, valamint az épület projektarányos
akadálymentesítése.


Az energiahatékonysági korszerűsítés révén mérséklődnek az épület fenntartási költsége, valamint csökken a fajlagos energiafelhasználás, mely közvetve hozzájárul a fenntartható fejlődéshez és a felhívás célkitűzéseihez is.

A projekt fő eredménye az üvegházhatást okozó gázok csökkentése, az éves energiafogyasztás jelentős mérséklése valamint napelemes megújuló energiaforrásból történő energiatermelés, mely tovább csökkenti az épületek primer-energiafelvételét.

A projektnek köszönhetően egy modern, korszerű fűtéssel ellátott épület áll a tagintézményt látogató gyermekek rendelkezésére.

További információ: http://solt.hu/