Kezdőlap Kiemelt RABLÁS MIATT ÁLLHATNAK BÍRÓSÁG ELÉ

RABLÁS MIATT ÁLLHATNAK BÍRÓSÁG ELÉ

A lajosmizsei rendőrök személyleírás alapján azonosították be a feltételezett tetteseket. Ügyükben vádemelést javasolnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020. augusztus 2-án éjszaka rablás történt Lajosmizsén.

A feljelentő – egy gyomaendrődi férfi – a rendőröknek elmondta, hogy szegedi illetőségű barátjával sétáltak éjszaka az utcán, amikor hozzájuk szegődött egy általuk csak látásból ismert helyi lakos, aki elkérte a bejelentő telefonját. A háromfős társasághoz rövid idő múlva csatlakozott egy negyedik személy is. A sértett ekkor visszakérte a mobiltelefonját, amelyet azonban többszöri kérésre sem kapott meg. Némi vita után a készülék bitorlója és a vele lévő 27 éves helyi lakos kést rántottak, megfenyegették a bejelentőt és barátját, majd egyikük bántalmazta a sértetteket. Az elkövetők végül megszerezték a fiatalok értékeit: pénzt és ezüst nyakláncot vettek el áldozataiktól, valamint megtartották a feljelentő mobiltelefonját is.

A nyomozók a személyleírások alapján rövid időn belül beazonosították és elfogták a két feltételezett tettest. Őket felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A készüléket és az ékszert a rendőrök lefoglalták, így a károsultak az értékeiket visszakapták.

A lajosmizsei rendőrök az ügyben a szüksége eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.