Kezdőlap Események Repülőrajtot vett a Női asztalitenisz Extra Ligában a Spari

Repülőrajtot vett a Női asztalitenisz Extra Ligában a Spari

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér az előző idényben bronzérmes lett és a csapat gerincét adó Radonjic-Mojsilov Aleksandra, Füle Kata, Drabant Anita, Márkus Enikő mellé egy régi-új igazolás érkezett Ciurcui Melinda személyében, aki korábban már játszott Kecskeméten és most örömünkre újból erősíti a gárdát.  A nyári felkészülés után először állt asztalhoz a tornarendszerben megrendezett hétvégén az együttes. A csapatok pénteken, szombaton és vasárnap négy fordulót játszottak le a bajnokságból, ahol látni lehetett az új szabályok adta lehetőség miatti erőviszonyok változását. A Magyar Asztalitenisz Szövetség döntése értelmében a hazai csapatokban játszhatnak olyan külföldiek vagy magyarok, akik több bajnokságban szerepelnek. Ezzel a lehetőséggel az egyesületek többsége élt is és a tavalyi évhez képest átrendeződött a csapatok erőssége, az újonnan a bajnokságba érkezők által emelkedett a színvonal. Ennek tudatában nagy várakozás előzte meg a tornarendszerben bonyolított fordulókat.

Lányaink az első napon, pénteken a Kiskunmajsa AC csapatával mérkőztek és játszottak nagyon kiélezett 3 órás meccset. A mérkőzés elején rögtön a párost és az első egyéni mérkőzést elveszítve vezetéshez jutott az ellenfél, ami után zsinórban öt mérkőzést nyertünk és 5:2-es állásnál egy mérkőzésre voltunk a győzelemhez, ami nehezen akart összejönni, de Radonjic-Mojsilov egy végletekig kiélezett küzdelemben feltette a pontot az i-re és nyertünk 6-3 arányban.

Szombati napon nehezebb feladat várt a lányokra, mivel két mérkőzés is szerepelt a programban és ezek közül a délutáni Szekszárd elleni kifejezetten nehéznek ígérkezett. Délelőtt a nyíregyháziak alakulata volt az ellenfél, ahol a Sparisok a mérkőzéseket végig kézben tartva magabiztosan nyerték a mérkőzést 6-1 arányban, ezzel jól rákészülve a délutánra.

Az ebéd és pihenő után a Szekszárd AC csapata ellen készülhettek a lányok, ahol abszolút háromesélyes mérkőzésre számíthatott mindenki. Ezt igazolva már rögtön a meccs elején a párosok csatája hatalmas küzdelemben dőlt el számunkra 3:2 arányban. Az egyéni összecsapások során fej-fej mellett haladtak a csapatok 3-3-ig és ekkor sikerült két mérkőzést nyerve előnyhöz jutni. A két utolsó meccsen kialakuló párharc méltó befejezése volt az egész csapatmeccsnek, ahol Füle ugyan vesztett, de Radonjic-Mojsilov döntő szettes mérkőzést nyerve sikerült 6:4-re legyőzni a jó játékosokból álló szekszárdiakat.

Vasárnapra maradt a Kanizsa Sörgyár csapata, ahol egy román és egy szerb játékos is asztalhoz állt. Igen kellemetlen stílusú csapattal meggyűlt a lányoknak a baja, de a nehézségeket leküzdve a végére egy sima 6:1 arányú győzelmet könyvelhetett el csapatunk.

Szabó Krisztián vezető edző: Egy igazán nehéz hétvégén vagyunk túl, ahol alig lehetett előre számolgatni. A nyári felkészülésünk jól sikerült és bizakodva vágtunk neki a szezonnak, de ellenfeleink is megerősödtek kivétel nélkül. A bajnokság színvonala a rengeteg új érkező miatt nagyon megerősödött. Csapatunkhoz érkezett Ciurcui Melinda aki bizonyította felkészültségét . Az eredmények ismeretében szükségünk is volt az ő személyére, játékára, rutinjára. A hétvége folyamán mindenki győzelemmel segítette a csapatot, ami örömteli és kiemelendő, hogy Melinda minden egyéni mérkőzését megnyerve hagyhatta el az asztalt, így nagyban hozzájárult a sikerhez. Bizakodva várjuk a folytatást, ami október 3-4-én lesz Orosházán.

Női asztalitenisz Extra Liga 1-4. fordulók.

Időpont: 2020.09.11-13.

Helyszín: Dr. Ormai László asztalitenisz csarnok Budapest, Marczibányi tér 13.

Eredmények:

Kiskunmajsai AC-Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 3:6

                 Győztesek: Radonjic – Mojsilov 3, Ciurcui 2, Füle 1

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér- Női AC Nyíregyháza 6:1

Győztesek: Ciurcui-Füle páros, Ciurcui 2, Radonjic-Mojsilov 2, Drabant 1

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér-Szekszárd AC 6:4

             Győztesek: Ciurcui-Füle páros, Ciurcui 3, Radonjic-Mojsilov 2

Kanizsa Sörgyár SE-Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 1:6

Győztesek: Ciurcui-Füle páros, Ciurcui 2, Radonjic-Mojsilov 2, Drabant 1