Kezdőlap Kiemelt Sportáguk legfelső vezetésébe kerültek

Sportáguk legfelső vezetésébe kerültek

Tisztújító közgyűlést tartott pénteken a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ). A két sportág legfőbb döntéshozó testületében az Újpesti Torna Egylet (UTE) a lehető legmagasabb szinten képviseltetheti magát, hiszen klubunk két szakosztályvezetőjét, Ancsin Ildikót (röplabda) és Doma Gergőt (kajak-kenu) is elnökségi tagnak választották.

Ancsin Ildikó már a harmadik ciklusát kezdheti meg elnökségi tagként. Az UTE szakosztályvezetője a 11 fős elnökségben a következő öt évben is elsősorban az utánpótlás-nevelés felelőse lehet. 

“Szerencsére az egész röplabda sportágban, és a mi szakosztályunkban is, egyre több gyerek akar sportolni – mondta Ancsin Ildikó. – A cél az, hogy megtartsuk, vagy akár tovább erősítsük a pozíciónkat a többi labdajátékkal szemben.”

A magyar röplabda tavaly sikeres női Európa-bajnokságot rendezett itthon, és a hölgyeknél a hazai bajnokságok színvonala is folyamatosan erősödik. Az UTE szakembere azt mondja, a szövetség a következő ciklusban a férfi röplabdát is nagyon hangsúlyt szeretne fektetni.

“Fejleszteni szeretnénk a férfi röplabdát, úgy látom, hogy a felnőtt válogatott szintjén az év elején kinevezett szövetségi kapitánnyal, Koch Róberttel pozitív folyamatok indultak meg a fiúknál is. Egyre népszerűbb a strandröplabda, ezt a szakágat is érdemes tovább erősíteni. Nálunk a Szilágyi úton is hamarosan épülhet a strandröplabda-pálya, ha pedig lesz elég hely, akkor utánpótlásszinten a fiúkkal is elindulhat a munka Újpesten” – tette hozzá Ancsin Ildikó.

Kolléganőjéhez hasonlóan Doma Gergő is volt már tagja sportága elnökségének, az előző ciklusban pedig azért nem vett részt a testület munkájában, mert a MKKSZ szakmai igazgatójaként dolgozott. Gergő két éve visszatért az UTE kajak-kenu szakosztályához, most pedig újra elnökségi tag lett, mint a budapesti régió egyik képviselője. 

“Hatalmas megtiszteltetés nekem újra az MKKSZ elnökségébe tartozni, a következő négy évben igyekszem maximálisan képviselni a fővárosi klubok érdekeit a testületben – mondta Doma Gergő. – Azt hiszem szakmai igazgatóként is bebizonyítottam, hogy szívesen karolom fel a kicsi, a közepes, és a legnagyobb klubok problémáit is. A létesítményfejlesztésekben a sportág jó úton haladt az elmúlt években, Budapesten is az a legfontosabb, hogy ezek a beruházások befejeződjenek, és minden klubnál adottak legyenek azok a körülmények, amelyek kellenek a magas szintű kajak-kenu oktatáshoz.” 

Az UTE szakosztályvezetője szerint megválasztásából a klub is sokat profitálhat.  

“A sportágon belül az egyesületünket ennél magasabb szinten képviselni nem lehet. Megválasztásom nemcsak a személyemnek szól, hanem az UTE kajak-kenu szakosztály hagyományainak, és eredményeinek is. Az idei felnőtt magyar bajnokságon ötszörös olimpiai bajnokunk, Kozák Danuta nélkül is a mienk lett a legeredményesebb klub, és az utánpótlás szintjén is a legjobb négybe tartozunk, ennek köszönhető, hogy mértékadó a véleményünk” – folytatta Doma Gergő, aki hozzátette, hogy szívből gratulál Ancsin Ildikónak, mint az MRSZ újraválasztott elnökségi tagjának.