Kezdőlap Kecskemét Szombati korzó a Széchenyivárosi Kispiacon

Szombati korzó a Széchenyivárosi Kispiacon

Kivételes helyzetben vannak azok, akik Széchenyivárosi lakosnak mondhatják magukat. És nem csak azért, mert ott található Kecskemét egyetlen Szabadidőközpontja és az Arborétuma, de magukénak mondhatnak egy olyan csarnokkal rendelkező kispiacot is, melynek kínálatában szinte minden megtalálható.

Felvesznek egy kényelmes tempót és elsétálnak az Aradi Vértanúk terére, ahol a kispiac vagy kirakodóvásár megtalálható. Üres kosarukat megtölthetik gyümölccsel, zöldséggel, vásárolhatnak házias, gyermekkori ízeket idéző füstölt húskészítményeket,valamint termelői mézet, tyúktojást, fürjtojást és más egyéb háztartásukba kívánkozó alapanyagokat.

Amennyibencsak ruhatárukat kívánják egy kicsit feldobni, vagy gyermekeik kinőtt ruháit lecserélni, erre a célra több lehetőségükis kínálkozik a piac területén. Két hetente szombatonként kerül megrendezésre a Forintos Börze, ahol baba, gyermek, felnőtt új és használt ruházat, játékok, mesekönyvekés egyéb csecsebecsék kínálata várja az érdeklődő közönséget.Illetve az aszfaltozott nyílt területen is találhat ki-ki ízlésének, igényének megfelelően ruhaneműket. Ha pedig csak egy szép új cipőre vágyik, mi sem egyszerűbb, mint az egyikszombati cipővásáron megjelenni, ahol kedvére válogathat az idénynek megfelelő lábbelik közül.

Ha csemetéivel szeretne közös programot a kispiacon, készüljön fel lelkiekben, mert az árusok a gyermekekre is gondolnak, játékok és nyalánkságok formájában.

Aki pedig a balkonládáját szeretné csinosítgatni, megtehetikedves kis színes árvácskákkal vagy más idényjellegű virágokkal, melyek szintén szerepelnek a piac választékában.

A Széchenyivárosi lakosok csak egy karnyújtásnyira vannak a piaci korzótól az átutazókkal, vagy más városrészekben lakokkal szemben. Mindez nem lehet akadálya annak, ha a Széchenyivárosban járnak,megálljanak a kispiacon kíváncsiskodni. Tovább gondolva,egy hétvégéndélelőtti programnak is beillő célállomás lehetne!