Kezdőlap Események Aranyhomok Portéka Vásár volt a hosszú hétvégén

Aranyhomok Portéka Vásár volt a hosszú hétvégén

Az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár egyedi ajándékokat kínált, bőr- és nemezáruk, bőrtáskák, nemeztáskák, ezüst- és rézékszerek, honfoglalás kori hagyományőrző övek, tarsolyok, textilbábok, baba öko textíliák, ásványékszerek, kerámiák, kézműves ruhák, fa termékek, horgolások, kések, rongyszőnyegek, szappanok széles választékából válogathattak az érdeklődők elérhető áron. A kaktusz gyűjtőket is bő kínálat várta, de azokat is szívesen látták, akik még csak ajándékozási ötleteket gyűjtöttek, vagy pusztán csak élvezni akarták a vásár egyedülálló hangulatát a hosszú hétvégén.

A tudatos vásárlók és a reform konyha kedvelői kistermelői élelmiszerek közül választhattak kedvükreközvetlenül a termelőktől. Sajtok, fürjtojás, mézek, mézes puszedlik, mézeskalácsok, grillázs, marcipán, lekvárok, reform édességek és a magas C-vitamin tartalmú homoktövis termékek várták az odaérkezőket. Az Aranyhomok Egyesület 2020. október 23-25-ig közkívánatra rendezte meg az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásárt Kecskeméten, a Deák Ferenc téren ezúttal is a járványügyi előírások szigorúan betartásával.

A Deák térre kilátogató közönség különleges, minőségi, hazai kézműves termékeket vásárolhatott megfizethető áron közvetlenül a kézművesektől, termelőktől, akik széles árukínálattal, ínyencségekkel, újdonságokkal várták vevőiket.

A vásár további egyediségét az adta, hogy idén először mutatkozott be nagyközönség előtt a Királyleányka, mint Kecskemét Város Bora.  2020-ban a kunszállási Polyák Borászat Királyleánykája érdemelte ki, hogy egy évig Kecskemétet képviselje. A száraz fehér bor lett idén a fődíjasa a Kecskemét Város és Környéke Termelői Borversenyének, melyet a vásár „Foltos Farkas gasztrostandjánál” lehetett megkóstolni, megvásárolni

Akik vásári finomságokra vágytak, azokat lángossal, kürtőskaláccsal, palacsintákkal, és finom tájjellegű borokkal várták.

A szervezők mindent megtettek a vírus terjedését korlátozó szabályok betartása és a résztvevők egészségének megőrzése érdekében.

A változékony időjárás ellenére nagy érdeklődés kísérte az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásárt.

További információ: www.aranyhomok.hu