Kezdőlap Állati Átadták az Innosped Kft. új, modern baromfitartó telepét

Átadták az Innosped Kft. új, modern baromfitartó telepét

A közelmúltban adták át a 2011-ben alapított, magas színvonalon működő Innosped Kft., a Vidékfejlesztési Program támogatásával megvalósuló, 860 millió forintból létre hozott új, legkorszerűbb technológiával felszerelt baromfitartó telepét. A projekt során felépített három, egyenként 1200 négyzetméteres épületet a legkorszerűbb automata etető-, itató-, valamint fűtés- és hűtéstechnológia rendszerekkel szerelték fel. Az átadott létesítmény a működése során, éves szinten majd 420 ezer baromfi tartását teszi lehetővé.   

Új, modern baromfitartó telep átadása

Az épület kivitelezése 2018 októberében kezdődött és 2019 novemberéig tartott, majd a működési és hatósági engedélyeztetéseket követően az Innosped Kft. 2020 nyarán kapta meg a végleges használatbavételi engedélyt. A beruházás keretében megvalósult 3 db 1200 négyzetméteres nevelőistálló, a hozzájuk tartozó kiszolgáló és szociális épületekkel, valamint a telepen belüli úthálózattal. A telep a legkorszerűbb automatizált baromfitartási technológiával lett felszerelve, amely a XXI. század legkorszerűbb automata etető, itató valamint fűtés és hűtés technológiai rendszerét tartalmazza. Rendellenes működés esetén riasztófunkciója is van a rendszernek. A 3db istálló befogadóképessége összességében 70 ezer darab, a működés során a telep éves kapacitása pedig 420 ezer darab baromfi lesz.

Komoly kihívás

Az idei esztendőben fennálló vírushelyzet alaposan megnehezítette az anyagbeszerzést a folyamatban lévő beruházáshoz, így a baromfitartó projekt fizikai befejezése eltolódott. Egyébként a cég vezetői minden szükséges vírus-elleni óvintézkedést megtettek, a munkavégzések helyszínén kihelyezték a COVID elleni védekezéssel kapcsolatos tájékoztatókat. Védőeszközöket, védőfelszereléseket, tisztító és fertőtlenítő szereket biztosítottak dolgozóik részére. Minimálisra csökkentették a személyes találkozásokat (megbeszéléseket), előtérbe helyezték a telefonos és elektronikus kapcsolattartási formákat.

Jövőbeli tervek

Az Innosped Kft. vezetői a baromfitartó telep szakszerű és hatékony üzemeltetésével szeretnék a vállalkozás stabilitását növelni. Jelenleg a kivitelezési szakaszban tart a VP6-6.4.1-16  kódszámú, nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása keretein belüli pályázatuknál a turisztikai célú szálláshely építése. A közeljövő legfontosabb célja, hogy beindítsák a szálláshely szolgáltatási tevékenységet.

 Innosped Kft.

6070 Izsák, Batthyány u. 52/b

 [email protected]