Kezdőlap Kiemelt BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLHAT AZ ITTAS SOFŐR

BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLHAT AZ ITTAS SOFŐR

A kecskeméti rendőrök egy hétvége alatt lezárták az ügyet, és javaslatot tettek a gyanúsított bíróság elé állítására.

Kecskemét külterületén, a 441-es számú főúton közlekedett – Kecskemét felől Nagykőrös irányába – 2020. október 10-én 6 óra 50 perc körül egy 31 éves férfi egy személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, áttért a szemközti forgalmi sávba, majd letért az útról, és kidöntötte egy ház kerítését. A történtek után a járművezető vissza akart hajtani az úttestre, azonban a ház udvarát elhagyva a járdán megállt. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a sofőrrel szemben alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfit vér-vizelet mintavételre állították elő az egyenruhások, majd járművezetés ittas állapotban vétség gyanújával őrizetbe vették.

A gyanúsított kihallgatása során elismerte, hogy szeszes italt fogyasztott a vezetés előtt. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő az alkoholfogyasztás tényét igazolta.

A közlekedésrendészeti osztály munkatársai a kecskeméti férfival szemben indult nyomozást még az őrizet időtartama alatt befejezték, és javaslatot tettek bíróság elé állítására.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, amely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű sofőrje részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

                                                                                                                                            … hogy mindenki hazaérjen!