Kezdőlap Zenei élet Deftones: Ohms

Deftones: Ohms

2020. szeptember 25-én jelent meg az amerikai alternatív metálzenekar: a Deftones várva várt új lemeze.

A már több mint három évtizede a húrokat szaggató, de első lemezükkel csak éppen negyedszázada jelentkezett kaliforniai banda nem akar mindenáron lemezeket kiadni: két-három, sőt esetenként négy esztendőnek is le kell pörögnie, mire újdonsággal jelentkeznek. E legutóbbi eset állt fenn most is – a Deftones legutóbbi lemeze a 2016-os ‘Gore’ volt -, így aztán ez felfokozottan várakozó hangulatba robbant be az új album – mely egyből nagyon jó helyezéseket és lelkes méltató kritikákat kapott.

A Deftones viszont kínosan ügyelt arra, hogy szinte semmilyen információ ne szivároghasson ki az új albumról, a banda dobosa már csak Alexander Herb műsorában osztott meg néhány részletet a Reprise/Warner kiadónál megjelenő lemezről.

Aztán pedig Chino Moreno, az együttes frontembere csigázta tovább a rajongói kedélyeket: „Végre megérkezett a végleges keverés is, és a tervek szerint szeptemberben jelenik majd meg az anyag. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Ismét az egyik régi producer haverunkkal, Terry Date-tel dolgoztunk, akivel az első három lemezünket is készítettük. Jó ideje nem melóztunk már együtt, így aztán nagyszerű volt ismét közösen stúdióba vonulni.”

Azt is elárulta, hogy a zenei alapokat még tavaly nyáron rögzítette a zenekar Los Angelesben, az énektémák, illetve bizonyos egyéb zenei apróságok felvétele és a keverés azonban egészen idáig váratott magára.

A csapat eredetileg idén júniusban lépett volna fel hazánkban, de a járványhelyzet miatt új időpontban: várhatóan 2021. június 25-én rendezik meg a bulit a Budapest Parkban.

(KJJR)