Kezdőlap Kiemelt HÁZHOZ MEGYÜNK DUNAPATAJON

HÁZHOZ MEGYÜNK DUNAPATAJON

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai a Házhoz megyünk program keretében 2020. szeptember 30-án kerékpár-regisztrációt tartottak Dunapatajon.

A regisztrációkor a bicikliket egy „BIKESAFE Regisztrált kerékpár” feliratú matricával látták el, majd egy fotót, és minden szükséges információt rögzítettek a kerékpárról, ami egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba került. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, és így azok nagyobb valószínűséggel kerülhetnek vissza jogos tulajdonosaikhoz.

A régóta sikeres vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeinek megóvására. A kétkerekűek azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

A témát illetően fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

  • Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  • Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!