Kezdőlap Események Javában tart a jubileumi, V. Lajosmizsei Tuning Fesztivál szervezése

Javában tart a jubileumi, V. Lajosmizsei Tuning Fesztivál szervezése

Minden esztendőben csillogó autók, a végletekig felturbózott motorok színes látványa fogadta az egész országból, de még külföldről is érkező résztvevőket a fesztiválon, ahol minden tuningos ismerős, barát találkozhatott egymással, és bemutathatta legújabb munkáját. Évről évre egyre több újdonság várta az érdeklődőket, akik többek között megcsodálhatták Bessenyei Péter és Veres Zoltán műrepülő bajnokok lélegzetelállító mutatványait, fiúk és lányok mérhették össze erejüket a felni kitartó versenyen, valamint motoros show, bűvész, és tánccsoport is hozzájárult a kiváló hangulathoz. Az elmúlt években mindig hatalmas sikerrel zárult a Lajosmizsei Tuning Fesztivál, amit idén a fennálló vírushelyzet miatt nem tudtak megrendezni a szervezők. A nagy sikerű tuning találkozó megálmodója, Sápi Róbert lelkesedése azonban így is töretlen, és már gőzerővel szervezi a jövőre esedékes jubileumi V. Lajosmizsei Tuning Fesztivált.

Hogyan jött az ötlet a fesztivál megvalósításához?

16 éve kezdtem tevékenykedni ebben az autós-építős szakmában, így országszerte sokan megismertek, rengeteg barátot szereztem. 2016-ban támadt ez a gondolat, miszerint Lajosmizsére szeretnék egy rendezvényt hozni, egy motoros-autós tuning fesztivál képében. Egyébként a rendezvény vendégei között szinte mindegyik ismerősöm megtalálható, hazánk bármelyik pontjáról szívesen vesznek részt a rangos eseményen. Szerencsére más érdeklődők is egyre nagyobb létszámban látogatnak el a fesztiválra, és rengeteg pozitív visszajelzést kapok tőlük. Fejlődő fesztiválról beszélhetünk, és ennek hangot is adott polgármesterünk, Basky András, aki abszolút támogatásról biztosított, az ő és az önkormányzat részéről egyaránt.

Mire tekintesz a legbüszkébben ebben az 5 évben?

Arra tekintek a legbüszkébben, hogy létrehoztam ezt a rendezvényt, ami önmagáért beszél. Évről évre növekvő tendenciát mutat, szóval nem állt meg és stagnált mind részvételi, mind autós motoros számban, hanem minden évben egyre több látogató és érdeklődő jön ki az Iskola-tóhoz. Az első évben 2500 fő, 290 autó, 0 motor, míg a második évben 3500 ember, 340 autó és 20 motor vett részt a rendezvényen, tavaly pedig már 4500 látogatót köszönthettünk a fesztiválon, ahol 410 autó, és 80 motor is megjelent. Külön örömet jelent, hogy a rendezvény évről évre egyre családiasabb, egyre többen érkeznek az egész családdal.

Mi jelentette a legnagyobb kihívást a fesztivál fennállása során?

Talán az első rendezvény létrehozása, amikor még tele tervekkel, ambícióval, optimizmussal vágtunk bele a fesztivál szervezésébe. Ismervén az autós társadalmat, tudtam, hogy szuper lesz a rendezvény, ráadásul az ország közepén, nagyon jó és szép helyre álmodtuk meg, és 30-40 km-es körzetben nem volt még egy hasonló találkozó. Komoly kihívást jelent az egész fesztivál lebonyolítása, ezért is örülök, hogy a fiam, Milán segít az aznapi koordinációs feladatok ellátásában. Amikor megérkeznek az emberek, autókkal, motorokkal, kap 3-4 embert a keze alá, és velük közreműködve eligazítja őket, illetve az autókat, motorokat, hogy ki hova álljon, illetve ha valamilyen egyéb feladat van, az én vállamról levéve a tervet, ő ezt abszolút teljesíti.

Mi volt a legkedvesebb visszajelzés, amit kaptál?

Az egyik pozitív visszajelzés Kőváry Barna speaker – műsorvezetőhöz kapcsolódik, aki miután lebonyolítottuk az első fesztivált, másnap már hívott is telefonon, hogy „Roberto, ez valami fantasztikus volt”. Mivel rengeteg rendezvényen megfordult már korábban, így komoly véleményt tudott alkotni. Másik ilyen élményem Bessenyei Péter műrepülő világbajnokhoz fűződik. Amikor meglátogattam Budapesten, azt mondta, hogy egy kisebb rendezvényre számított, és mivel hatalmas fesztivál volt, örömmel teljesítette a megbízatását és legközelebb is szívesen jön hozzánk.

Jubileumi fesztivál

A jövő évi tervekkel kapcsolatban újult erővel, kitartással, optimizmussal indulunk, hiszen a jubileumi V. Lajosmizsei Tuning Fesztivál kerül megrendezésre. Az eddigi években minden rendezvényen 6-7 program volt, de a jubileumra tekintettel, illetve a színvonal emelése érdekében 11 programot szeretnénk lebonyolítani. Ebből 3 repülős program lesz, tehát egy sárkányrepülő és siklóernyő bemutató, ők nyitják meg a fesztivált, illetve Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok tart majd egy látványos légi bemutatót, valamint egész napos helikopteres sétarepülés is lesz a rendezvényen. Továbbá médiaszemélyiségeket is szeretnénk majd felvonultatni: az autósok részéről a Dakar-ralin már sokszor szereplő Szalay-Bunkóczi páros, a motoros területen pedig Talmácsi Gábor motoros bajnokot szeretnénk elhívni, hogy a kilátogató közönségnek érdekességekkel tudjunk szolgálni. Fő programban megmaradnak a tánccsoport bemutatók, illetve motoros streetfighter bemutatók, valamint, egy jetski bemutató is lenne az Iskola-tavon. Egyébként a Zöld Város projektnek köszönhetően egy szebb és modernebb helyen tudjuk tartani jubileumi rendezvényünket.

Sztárvendég(ek) fellépésére is számíthatnak a fesztiválra kilátogatók?

Természetesen lesznek sztárvendégek, kicsit visszatérve a retró világába a Kerozin együttes fellépését tekinthetik meg a vendégeink. Ezen felül Dj Voice, Dj Newik, Dj Nob!k is ott lesz, valamint Szecsei Attila váltja a színpadon a Kerozint. Fontosnak tartom, hogy a szponzorokkal – Mizsevíz Kft., Márka Üdítőgyártó Kft., Lajosmizse Önkormányzata, Könyvtára, Tűzoltósága, a kecskeméti Praktiker – jó kapcsolatot ápoljunk, mindig szívesen látjuk őket a VIP sátorban. Egyébként igazi örömünnep lehet a 2021-es esztendő az autók és motorok szerelmesei számára, akik májusban egy olasz autóstalálkozón vehetnek részt, júliusban a mi tuning fesztiválunkra invitáljuk őket, augusztusban kerül sor az első kamionos fesztiválra, szeptemberben pedig off-road fesztivál zárja az évadot.