Kezdőlap Kiemelt Letartóztatásban a rablással gyanúsított férfi

Letartóztatásban a rablással gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 26 éves kiskunmajsai férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint a lopott termékek megtartása érdekében árokba lökte az üzlet tulajdonosát.
A gyanú szerint a férfi 2020. október 23. napján 5 óra 40 perc bement egy kiskunmajsai élelmiszer boltba, ahol 5.010.-forint összegben több üveg alkoholt, csokoládét és süteményt rakott a kosarába. A kasszánál a férfi 10.-forintot kifizetett, majd a fennmaradó összeg kifizetése nélkül kifelé indult az üzletből. Ekkor a pénztáros megállította, megfogta a kabátját, azonban a férfi hirtelen mozdulattal kitépte magát és a kerékpárján elhajtott. A bolt tulajdonosa autóval utolérte és szóváltás alakult ki közöttük a ki nem egyenlített számla miatt.
A gyanúsított a termékek megtartása miatt az árokba lökte a férfit, akinek sérülése nem keletkezett. A járásbíróság a gyanúsított letartóztatását a jelenléte biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása miatt rendelte el. A bíróság döntését az ügyészség, a gyanúsított és a védők is tudomásul vették, így az véglegessé vált.