Kezdőlap Zenei élet Marie Oppert – Enchantée

Marie Oppert – Enchantée

Enchantée – azaz Kezitcsókolom! – musical-slágerekkel köszön be első Warner lemezén a fiatal énekesnő-színésznő: Marie Oppert.

A huszonhárom esztendős francia énekesnő és színésznő Párizsban nőtt fel, ahol tanulmányai mellett kórusban énekelt; és már tizenegy évesen fellépett a ’Pinocchio utazása’ című zenés színpadi darabban. Rá egy évre következett debütálása ’A zene hangja’ című musicalben a híres Théátre Chátelet operaházban, ahol aztán megszakítás nélkül kapta meg az újabb szerepeket.

Marie Oppert őstehetségként robbant be a könnyed zenés színpad világába – és gyakorlatilag párizsi és New Yorki művészeti tanulmányaival párhuzamosan már ifjú hölgyként ismert musical-színésszé, kis sztárrá vált. De azzal nem elégedett meg azzal, hogy 2008-tól 2014-ig hét sikermusicalben játszott folyamatosan a Cherbourgi esernyőkig bezárólag – 2018-ban már Dosztojevszkij ’A félkegyelmű’ című drámájában is megmérette magát.

Marie Oppert debütáló albumán természetesen sikerszerepeiből is énekel musical-lemezén – így részletek csendülnek fel az Anastasia, Pinocchio, Hamupipőke, My Fair Lady, Cherbourgi esernyők, Mary Poppins, Billy Elliott, Sweeny Todd, Willy Wonka és a csokoládégyár, Vadregény, Az éjszaka kapui, Light in the Piazza, Girl Crazy, valamint az Óz, a csodák csodája című zenés darabokból – illetve zenés filmekből.

A fiatal párizsi művésznő bevallott törekvése volt azonban, hogy az ismertebb Broadway-sikerdarabokon túl saját személyes francia kötődéseiből is bemutasson párat: így amint az a fenti felsorolásból is kiderül: francia musical-betétdalokat is hallunk; illetve egyes esetekben franciául is felcsendülnek az ismerős melódiák az angol eredeti szöveg mellett.

Marie Oppert musical-albumán egy gondosan kivitelezett, sokszínű, zenei indíttatásaiban is változatos körképet kapunk a műfaj világából a Nicholas Skilbeck vezényelte Lille-i Nemzeti Zenekar – és egy-egy dalban Natalie Dessay, Melissa Errico, továbbá a Wasquehal Konzervatórium Énekkara közreműködésével.

Komlós József JR