Kezdőlap Egészség Pénteken debütált először a Kézműves és Termelői vásár a Budai utcai piacon!

Pénteken debütált először a Kézműves és Termelői vásár a Budai utcai piacon!

Múlt héten pénteken debütált előszőr a Budai utcai piaccsarnokhoz kapcsolódó szabadtéren a Kézműves és Termelői vásár, mely a továbbiakban kéthetente szintén péntekenként fog megismétlődni.

Az egyébként is mozgalmas pénteki nap hangulatát méltán emelte a vásár sokszínűsége. A piachoz kapcsolódó szabadtérre érkezők orrát már messziről csábította a zsírban fürdőző hurka, kolbász illata. A csalogató illatfelhő vonalát cinkosan szőtte át a kürtöskalács jellegzetesen fűszeres aromája.

Megtornáztatta az ízlelőbimbókat a kínált és kizárólag természetes összetevőkből álló gyümölcs ízesítésű joghurt specialitások kóstolója, és az ínyencek számára ritka különlegesség, a homoki szarvasgomba, mely csak a Kárpát-medencében terem: ahogy a neve is mutatja, homokos talajú akácosokban.

A vásári kínálatban szerepelt még a gyógynövények szerelmesei számára vitathatatlanul finom tea különlegesség kortyolgatása, illetve a taplógomba fajták szemléltető bemutatása, melyekhez hasznos tanácsok is társultak.

Az egyedi és különleges kínálatnak köszönhetően válogathattak a tésztafélék, a fával fűtött kemencében sült kenyér és pékáru, a házilag érlelt húskészítmények, homoktövisből készült nyers levek és a gyönyörűen megmunkált praktikus, dekoratív kézműves termékek, vagy az ízlésesen megálmodott ásványi ékszerek között.

Aki esetleg nem tudott részt venni a vásáron, bepótolhatja a következő alkalommal, amikor is az árusok újabb meglepetésekkel igyekeznek majd a kedvükben járni.