Kezdőlap Kiemelt AUTÓFELTÖRÉSRE SZAKOSODOTT TOLVAJT FOGTAK

AUTÓFELTÖRÉSRE SZAKOSODOTT TOLVAJT FOGTAK

A kiskunhalasi rendőrök őrizetbe vették a jelenleg hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit.

A gyanú szerint a 41 éves helybéli 2020. augusztus 17. és 2020. november 6. között legalább hét vagyon elleni bűncselekményt követett el, és minden esetben autók estek áldozatául.

Négy kocsit a temetők környékén szemelt ki. Az egyiket óvatlan tulajdonosa nyitva hagyta, abból a tolvaj okmányokat és telefont emelt el. A másik három járművet feltörte az elkövető, és azokból szintén telefont, iratokat, készpénzt tulajdonított el.

Egy további alkalommal utcán parkoló Dacia ablaküvegét törte be, ám attól sem riadt vissza a helyi férfi, hogy beosonjon egy udvarba, és az ott álló kocsi ablakát betörve vigye el a tulajdonos táskáját.

Utolsó tettét térfigyelő kamera rögzítette: egy utcán álló Opel Corsa nyitott csomagtartójába mászott be a gyanúsított, majd a hátsó ajtót kinyitva egy ülésen hagyott pénztárcát és mobiltelefont zsákmányolt. Bár a sértett alig néhány perc múlva visszament a kocsijához, az értékeinek már csak hűlt helyét találta.

A nyomozók rövid időn belül elfogták, és hétrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a férfit. Őt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az eljárás során az is kiderült, hogy az utolsó esetben társa is volt a gyanúsítottnak: testvérét kérte meg arra, hogy figyeljen, amíg az autót kifosztja. A 37 éves rokont szintén kihallgatták gyanúsítottként, ő az eljárás során jelenleg szabadlábon védekezhet.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az autótulajdonosokat, hogy a kocsiban ne hagyjanak látható helyen értéket! Lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak, és távozás előtt minden esetben ellenőrizzék, hogy a jármű ajtajait bezárták-e! Sok esetben alkalom szüli a tolvajt; kérjük, ne Ön teremtse meg az alkalmat!