Kezdőlap Események Biztos partner a kecskeméti vállalkozások fejlesztéseiben

Biztos partner a kecskeméti vállalkozások fejlesztéseiben

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában lévő, a Városfejlesztési Alapot és a Vállalkozásfejlesztési Alapot kezelő, kifejezetten vállalkozásfejlesztési céllal létrejött Városi Alapkezelő Zrt-nek komoly törekvései vannak a régió fejlesztését illetően. Azzal a céllal biztosította a Pénzügyminisztérium Kecskemét városszámára ezt a két forrást, hogy a település területén fejlesztési, illetve kiemelten városfejlesztési projekteket finanszírozzanak belőle. Tordai György befektetési igazgató legfontosabb célkitűzése, hogy a magas színvonalon működő Városi Alapkezelő Zrt.a kecskeméti fejlődés egyik fő mozgatórugójává váljon és hosszú távú, biztos partnerként számítsanak rájuk a helyi vállalkozások.

A Vállalkozásfejlesztési Alap céljai

A Városi Alapkezelő Zrt. által kezelt Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alapnál – amely befektetési állománya az év végére meghaladja a 2 milliárd forintot – az a célunk, hogy Kecskemét vállalkozásainak dinamikus fejlődése érdekében támogassuk a helyi, fejlesztési és innovatív ötletekkel rendelkező cégeket. A tőkebefektetéseink során célunk az üzleti kiszámíthatóság, de nem szorítkozunk az azonnali megtérülésre. Tevékenységünk során hosszú távú, stratégiai együttműködések kialakítására törekszünk és a létrejövő partnerség keretében széleskörű üzleti kapcsolatrendszerünk, átfogó szakmai és piaci tapasztalataink, valamint pénzügyi szaktudásunk révén aktívan támogatjuk a portfoliónkba tartozó cégek életútját. A COVID helyzetből adódóan annyiban változtattuk meg a stratégiánkat, hogy jóval alacsonyabb elvárt hozam mellett szeretnénk ezt végrehajtani és a lehetőség szerinti legegyszerűbb adminisztrációs eljárás során hosszú távú biztos partner szeretnénk lenni a kecskeméti vállalkozások fejlesztéseiben.

RESTART programa nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak

A Városi Alapkezelő Zrt. elindította a RESTART Vállalkozásfinanszírozási Programját, amely a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került kecskeméti vállalkozásoknak próbál segítséget nyújtani. Egy a korábbiaknál kedvezőbb, rugalmasabb finanszírozási technikával hosszabb távon tudjuk segíteni őket abban, hogy a munkavállalóikat meg tudják tartani, valamint olyan típusú fejlesztéseket tudjanak végrehajtani, ami a válság utáni időszakban versenyelőnyt biztosíthat nekik. Egy egyszerű adatlap kitöltésével lehet jelentkezni erre a programra a honlapunkon keresztül. Több cég is eljutott odáig, hogya befektetési javaslatukra vonatkozó előterjesztést már jóváhagyta az igazgatóságunk

Munkahelyvédelmi támogatás

A koronavírus által okozott gazdasági problémák miatt nehéz helyzetbe kerülő kecskeméti székhelyű cégek megsegítésére a Városi Alapkezelő Zrt. egy munkahelyvédelmi programot is elindított. Cégünk egy kedvező kamatozású konstrukciót alakított ki, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy megfinanszírozzuk a vállalkozások maximum 6 havi munkabér és járulék költségeit, ezzel jelentős terhet véve le a most nehéz helyzetbe került cégek válláról.Azt tapasztaltuk, hogy sokan érdeklődtek a program iránt, de végül is inkább az állami támogatást vették igénybe.

Új programok indítása

A Városfejlesztési Alap finanszírozásával a közeljövőben egy nagyobb volumenű programcsomaggal fogunk jelentkezni, aminek a keretén belül városi, rehabilitációra szoruló ingatlanokat szeretnénk felújítani, valamint egy bérlakás programot is elindítanánk. A terveink szerint ezek a programok a jövő évben fognak megvalósulni.

Tulajdonrész a Heliport Ipari Parkban

A budapesti székhelyű Infogroup ingatlanfejlesztő társasággal együtt a cégünk felvásárolta a Kecskemét-Kadafalván található, 33 hektáron elhelyezkedő, közel 40.000 négyzetméteres ipari és logisztikai csarnokkal rendelkező Heliport Ipari Parkot, ezáltal a Városi Alapkezelő Zrt. a közeljövőben a város ipari-logisztikai piacának egyik legfontosabb szereplőjévé válhat. A Városi Alapkezelő jelenlétével hosszú távú stratégiai célok valósulhatnak meg az ipari parkban. Célunk, hogy a következő években újabb vállalkozásokat csábítsunk Kecskemétre, ezért az ipari park növeléséve lmintegy 35.000 négyzetméteres csarnok fejlesztést valósítunk meg a parkban.

Városi Alapkezelő Zrt.

6000 Kecskemét, Csányi J. krt. 14. II. emelet
Tel: (76) 800 027
E-mail: [email protected]
Web: www.varosialapkezelo.hu