Kezdőlap Kiemelt BUSZT AKART LOPNI – ŐRIZETBE VETTÉK

BUSZT AKART LOPNI – ŐRIZETBE VETTÉK

A jánoshalmi rendőrök a jármű önkényes elvételének kísérlete mellett lopásokkal, magánlaksértéssel és rongálással is gyanúsítják a férfit.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Jánoshalmi Rendőrőrsének munkatársai 2020. november 1-én 9 óra 45 perckor őrizetbe vettek egy 24 éves férfit.

A helybéli az előző napon 22 óra 35 perckor egy, az utcán parkoló autóbusz oldalablakát betörte, és a kasszában megtalált kulccsal megkísérelte elindítani a járművet. Az indítókulcs azonban beletört a gyújtáskapcsolóba, így a fiatal nem tudott elhajtani, bár a rongálással tetemes kárt okozott.

A férfi alig egy óra múlva bemászott egy jánoshalmi ingatlan kerítésén, ahol megpróbált bejutni a házba. Az épület bejárati ajtaját rugdosta, a sértett azonban felébredt, és értesítette a rendőrséget.

A gyanúsított azonban az egyenruhások kiérkezése előtt továbbállt. Egy virágboltig jutott, amelynek betörte az ablakát, majd oda bemászva készpénzt, mobiltelefont, kávét tulajdonított el. Végül leverte a vevőtérben elhelyezett kamerákat, amellyel közel 400.000 forint kár okozott a 135.000 forint lopási kár mellett.

A helyi nyomozók a feltételezett tettest rövid időn belül elfogták, és kihallgatását követően őrizetbe vették. A rendőrök az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek a többrendbeli lopással és rongálással, magánlaksértéssel, valamint jármű önkényes elvételének kísérlete bűntettével gyanúsítható férfi letartóztatásának indítványozására.

kiem