Kezdőlap Kiemelt HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2020. november 3-án 0 óra és 24 óra között Hercegszántó és Katymár közigazgatási területén öt esetben huszonkét illegális migránst tartóztattak fel. A többségében szír és afgán határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány Csikéria és Kelebia térségében összesen harmincnyolc migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Tegnap a nyomozók és járőrök tíz személyt fogtak el, és további hat előállításáról intézkedtek. Hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kecskeméti rendőrök 14 órakor szabálysértési őrizetbe vettek egy 37 éves helybélit. A megyeszékhelyen lakó férfi tulajdon elleni szabálysértést követett el, így vele szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Szintén a kecskeméti járőrök állították elő kora délután azt a 47 éves férfit, akivel szemben a Bajai Járásbíróság szabálysértési elzárás letöltését rendelte el.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel járó, valamint tizenhárom anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások.

A megyeszékhelyen, a Nyíri út és a Március 15. utca kereszteződésében összeütközött egy személyautó és egy segédmotoros kerékpárt vezető férfi 18 órakor. A helyszíni szemle megállapításai szerint az autós a Nyíri úton haladva balra akart kanyarodni, ám a manőver során nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó motorosnak, aki az elsődleges adatok alapján súlyosan megsérült.