Kezdőlap Kiemelt HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 2020. november 22-én 0 óra és 24 óra között hat esetben összesen 25 illegális migránst tartóztattak fel. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 59 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók négy személy fogtak el, valamint négy előállításáról intézkedtek. Közülük ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 6 óra 30 perckor őrizetbe vettek egy 18 éves helyi férfit, akivel szemben a Kecskeméti Járásbíróság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban elfogatóparancsot bocsátott ki.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó és egy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Kora délután az 54117-es számú úton, Rém lakott terültén kívül közlekedett Felsőszentiván irányába egy 54 éves férfi egy személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, ezért egy előtte áthaladó nyúl miatt letért az útról és felborult. A baleset következtében a jármű két utasa – egy 26 éves nő és egy 7 éves gyermek – az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedett.