Kezdőlap Kiemelt HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 2020. november 25-én 0 óra és 24 óra között hat esetben összesen 58 illegális migránst tartóztattak fel. A határsértők közül tíz személyt egy embercsempész szállított, akit Kisszállás térségében fogtak el a járőrök. Az 55 éves litván férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai bűnügyi őrizetbe vették.

A tegnapi napon a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 63 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A járőrök és a nyomozók az elmúlt 24 órában hét személyt fogtak el, valamint három előállításáról intézkedtek. Közülük ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 15 óra 45 perckor őrizetbe vettek egy 47 éves helyi férfit, akivel szemben a Kecskeméti Járásbíróság elfogatóparancsot bocsájtott ki segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ugyanebben az időszakban egy súlyos és két könnyű sérüléssel járó, valamint hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Nyárlőrincen közlekedett egy név és szám nélküli úton egy 39 éves tiszakécskei nő egy személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai a Fő utca kereszteződéséhez érve úgy kanyarodott balra, hogy a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a balról érkező kerékpárosnak, ezért összeütköztek. A baleset következtében az 55 éves biciklis nő – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Kecskeméti Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya vizsgálja.