Kezdőlap Kiemelt HULLADÉKOT HORDTAK EGY IDEGEN TANYÁRA

HULLADÉKOT HORDTAK EGY IDEGEN TANYÁRA

A bácsalmási rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki három személyt, akik hónapokon keresztül utánfutóval szállították ki a szemetüket a településhez közeli ingatlanra.

Lakossági bejelentés érkezett 2020. november 2-án a Bajai Rendőrkapitányság Bácsalmási Rendőrőrsére, mert ismeretlenek egy külterületi tanyán hulladékot helyeztek el. Kiderült, hogy a szemetelő és társai egy utánfutóval több hónapon keresztül hordták az építési törmeléket, palát, gépzsíros vödröket, akkumulátort, olajoskannákat a bekerítetlen területre. A nyomozók a bejelentést követően alig néhány óra alatt előállították a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettével megalapozottan gyanúsítható 50 éves bácsalmási lakost, akiről kiderült, hogy segítői is voltak: egy 41 és egy 69 éves nő. Előbbi a pakolásban segített, a szemét pedig az idős asszony portájáról származott, valamint ő biztosította az autót a szállításhoz.

A gyanúsított és bűntársai jelenleg szabadlábon védekezhetnek. A nyomozók szakértő bevonásával vizsgálják, hogy az illegálisan elhelyezett szemét veszélyes hulladéknak minősül-e.