Kezdőlap Kecskemét Lakossági tájékoztatás a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház járványügyi intézkedéseiről

Lakossági tájékoztatás a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház járványügyi intézkedéseiről

A Kormány a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében ismét egészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett ki Magyarország egész területére. Ennek értelmében a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban is változások lépnek életbe.

A jelenlegi járványügyi helyzetben a betegek ellátása regionális szinten történik, az intézmények fokozatosan lépnek be a COVID betegek ellátásába. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának utasítása alapján igazolt COVID-19 fertőzött, valamint gyanús betegek ellátásában a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház harmadhelyi felelősként vesz részt.

Intézményünk ennek megfelelően felkészült a fertőzött betegek fogadására.

2020. november 9-től, hétfőtől a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban csak sürgősségi betegek és daganatos betegek ellátása történik a fekvőbeteg részeken. Az egynapos sebészeti ellátás megszűnik.

Az Invazív Kardiológiai Osztály a Hotel épület 6. emeletére költözik, helyén, az A. épület 2. emeletén COVID betegek ellátása történik.

A koronavírus-fertőzés szempontjából magas kockázatot jelentő beavatkozásokra csak egy negatív PCR vizsgálati eredmény birtokában kerülhet sor.

2020.11.09-től a beavatkozásokhoz szükséges PCR mintavétel helye a Bőrgondozó Intézet erre kijelölt helyisége. Mintavétel 11.30-tól 13.30-ig lehetséges.

A bőrgyógyászati szakrendelés változik, csak sürgős betegek ellátása történik, előjegyzés alapján, H-K-SZ-CS 7-14 óra között, P 7-13 között.

A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály csak sürgősségi járóbetegeket fogad, a terhesgondozás, és az azzal kapcsolatos vizsgálatok rendje változatlan.

Apás szülésekhez a kísérőt csak 48 órán belüli negatív PCR teszt birtokában tudjuk beengedni. A tesztet nem intézményünk végzi. Nőgyógyászati műtét elvégzéséhez szintén a felvételt megelőző 48 órán belüli negatív PCR teszt eredmény szükséges.

Bizonyos szakrendelések ideje átmenetileg változhat, amelyről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a www.kmk.hu oldalon.

A Rendelőintézet nyitva tartása egyelőre változatlan, továbbra is csak az időpontra érkezők léphetnek be a szigorított és ellenőrzött bejáraton. Bár a betegeink, a sorban állók védelme érdekében elkészült a feljáró fedése, kérjük, hogy a vizsgálat előtt 15 perccel érkezzenek!

A teljeskörű látogatási tilalom továbbra is érvényben van. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendkívüli látogatási engedéllyel rendelkezők számára kötelező a szokásos látogatási idősávok betartása, a beteg mellett eltölthető idő pedig maximum 15 percre változott!

Közös érdekünk, hogy a járványügyi előírásokat, többek között a megfelelő maszkviselést, távolságtartást és kézfertőtlenítést feltétlenül tartsák be!

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!