Kezdőlap Események Megújult az iskola, épül az új sportcsarnok és megszépül a belváros

Megújult az iskola, épül az új sportcsarnok és megszépül a belváros

Látványosan szépül és gazdagszik Solt városa. A közelmúltban fejeződött be a Vécsey Károly iskola energetikai korszerűsítése, új játszóteret adtak át, zajlik már az új sportcsarnok építése, jövőre pedig új bölcsőde épül, valamint megújul a belváros és új fitneszparkot alakítanak ki. A részletekről Németh István polgármester adott számot.

A város önkormányzata sikeresen szerepel megyei és országos pályázatokon, ezeknek köszönhetően számos olyan beruházás valósulhatott meg, valósulhat meg a városban, mely régi vágya az ott élőknek.

Ezek közöl az egyik legjelentősebb a Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Nagymajori út 24. szám alatti épületegyüttesének energetikai korszerűsítése, mely erre a tanévre készült el. A város önkormányzata a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert a beruházásra közel 150 millió forintot. Az épület az 1980-as évek végén épült, azóta jelentősebb korszerűsítés nem történt. Most a fejlesztés során megtörtént az épület homlokzati és födémszigetelése, a nyílászáróinak cseréje, a fűtési rendszerének teljes korszerűsítése, napelemek felszerelése, valamint az épület projektarányos akadálymentesítése. Az energiahatékonysági korszerűsítés révén az épület komfortosabbá vált, és működtetése a jövőben költséghatékonyabb lesz.

A városban közben már zajlik egy még látványosabb beruházás, épül az új, minden igényt kielégítő új sportcsarnok. A költségek finanszírozására Solt önkormányzata 450 millió forintot nyert a Belügyminisztérium pályázatán, melyhez önerőként további közel 500 millió forintot tesz hozzá önerőként. Németh István polgármester hozzátette: a tervek szerint jövő szeptemberre átadhatják a létesítményt, mely már régi vágya a városban élőknek.

A gyerekek nagy örömére a napokban adták át a település legújabb játszóterét, melyet már birtokba is vehettek a kicsik. További jó hír a kisgyermekes családoknak, hogy megkezdődött az új bölcsőde beruházása is, mely jelenleg a közbeszerzési eljárás folyamatánál tart. A kivitelezési munkálatok 2021-ben kezdődhetnek el, melynek költségeit a város a megyei TOP pályázaton nyert támogatásból finanszírozza meg.

A jövő év másik nagy projektje a belváros korszerűsítése, megszépítése lesz. Erre Solt önkormányzata 500 millió forintot nyert a zöld város projekt keretében. Ennek keretében a belvárosban új szolgáltatóház és 1000 négyzetméteres parkoló épül, valamint a Sákor csatorna mellett fitneszparkot alakítanak ki, futópályával, kültéri fitnesz eszközökkel.

Németh István polgármester bízik benne, hogy a jövőben tovább folytatódhatnak a beruházások, melyek mind hozzájárulnak az ott élők mindennapjainak komfortosabbá tételéhez.