Kezdőlap Adomány Méhlegelő kialakítása Szentkirályon

Méhlegelő kialakítása Szentkirályon

Nem titok, hogy a méheket a kipusztulás veszélye fenyegeti. Már az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete is arra szólította fel a világ országait, hogy tegyenek a szorgos beporzók védelme érdekében.

Mit tehetünk? Mi a méhlegelő? Méhlegelőnek nevezzük a terület mindazon növényeinek az összességét, amelyek a méheknek és egyéb beporzóknak táplálékot, nektárt és virágport vagy más nekik szükséges anyagokat szolgáltatnak.

A Károli Gáspár Református Egyetem Petőfi Sándor Református Gyakorló Általános Iskola és Óvoda Bocskai utcai telephelyén dolgozó Óvónőnk, Durgóné Benkő Babett és Kovácsné Lázár Ilona, Szentkirályi tanyagondnok lokál méhlegelők kialakításán dolgozik. A gyakorlati megvalósulást tavasszal együtt, karöltve szeretnék véghez vinni helyi családok, iskolások, óvodások bevonásával.

Az ötletet a TÁMASZ 2005 Alapítvány „Életsziget” projektje adta erre a kezdeményezésre és összefogásuk céljaként a természetes méhlegelők területének növelését, a biodiverzitás kiterjesztését jelölték meg.

Ennek megvalósításához keresnek támogatókat, felajánlásokat. Olyan fajokból álló magkeverék vetését tervezik, amelyek extenzív körülmények között is megélnek és szárazságtűrők.

Aki hozzá tud járulni bármilyen virágmaggal ehhez a kezdeményezéshez, hogy Szentkirály külterületének földútjai mentén méhlegelőket alakítsanak ki,hálával fogadnák azt!

A felajánlásokat fogadja: Durgóné Benkő Babett       [email protected]