Kezdőlap Zenei élet Premier a Sztárban Sztár döntőjében

Premier a Sztárban Sztár döntőjében

Balázs Fecó 1987-es szerelmi balladája a mai napig kitörölhetetlen, generációkon átívelő, kortalan sláger, az egyik legszebb és legismertebb lírai dal a magyar poptörténelemben. Közel 25 év után pedig elérkezett az idő, hogy a klasszikus új köntöst kapjon – amit Berkes Olivér és DR BRS készített el.

A friss változat először a Sztárban Sztár döntőjében csendült fel tegnap este, ahol Berkes Olivér mellett Balázs Fecó is színpadra lépett. Sajnos DR BRS élőben nem lehetett ott, mert a múlt héten pozitív lett a koronavírus tesztje, így ő csak a kivetítőről vett részt a produkcióban.

„Mindketten rajongunk Fecó munkásságáért, ez a dal pedig az egyik kedvencünk. Hatalmas élmény és egyben megtiszteltetés volt az eredeti refrént belefűzni a saját zeneiségünkbe”- mesélte Berkes Olivér.

„Már régóta kerülgettük egymást Olivérrel, de valamiért a közös projekt váratott magára. Kellett hozzá a tökéletes dal és időzítés. A csillagok most végre összeálltak, így tető alá tudtuk hozni az „Évszakok”-at. Álomszerű volt Olivérrel együtt dolgozni”- tette hozzá DR BRS.

A felvétel új részeihez a dallamot Berkes Olivér írta, DR BRS és az Artisjus-díjas Hujber Szabolcs pedig közösen egy aktuális, 2020-as szövegkörnyezetbe tették azt. A hangszerelést Szabó Zé készítette, aki számára fontos volt, hogy az „Évszakok” magával ragadó világát megtartsa, ugyanakkor egy friss, igazán mai hangzást adjon a dalnak.

„Óriási öröm számomra, hogy ez a dal évtizedeken át meghatározó eleme lehetett a lejátszási listáknak. Nagyon megtisztelő, hogy a mai napig ennyien ismerik és szeretik, és boldog vagyok, hogy Olivér és Attila éppen ezt a szerzeményt választotta, ebben a formában pedig már a legfiatalabbak is megismerhetik és szerethetik”- mondta az újdonsárról Balázs Fecó.

A LeHoDaNel által rendezett klipben Frindik Nóra táncművész gyönyörű mozdulatait láthatjuk.