Kezdőlap Események Rendkívüli intézkedések a Kecskeméti Nemzetiben, az új kormányrendelethez igazodva

Rendkívüli intézkedések a Kecskeméti Nemzetiben, az új kormányrendelethez igazodva

A koronavírus megfékezése érdekében Magyarország Kormánya újabb intézkedéseket léptetett életbe. A 2020. november 4-től hatályos különleges jogrend bevezetése a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadásainak látogatását is érintik.

A Teátrum minden munkatársa jelenleg azon dolgozik, hogy előadásait a továbbiakban is meg tudja tartani. A bevezetett rendelkezésekre tekintettel nézőink szíves megértését és rugalmas együttműködését kérjük.

Az alábbiakban összefoglaljuk a nagyszínpadi, bérletes produkciókat érintő változásokat, szabályokat:

  1. Az új védelmi intézkedésekről szóló 478/2020. (XI. 3.) Kormányrendelet értelmében a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház minden játszóhelyének (Nagyszínház, Kelemen László Kamaraszínház, Ruszt József Stúdiószínház) nézőterén csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el a nézők, két ülőhelynek üresen kell maradnia. A közvetlenül egymás mögötti ülőhelyek ugyancsak nem foglalhatók el a 1,5 méteres védőtávolság biztosítása érdekében. Egymás melletti, mögötti székek elfoglalására nincsen lehetőség. A nagy páholyokban három, a kis páholyokban két fő ülhet a szabályok értelmében. A páholyokban csak a szabályoknak megfelelő számú széket helyezünk el.
  • Minden bérletes előadást megdupláz a társulat, így biztosítva, hogy aki bérlettel vagy jeggyel rendelkezik ezekre, semmiképp ne maradjon le róla. Az alapján, hogy a korábban megvásárolt bérletek és jegyek hova szólnak, a nézőket két csoportra bontjuk:
  • akik adott előadásra a földszint 1-6. sorába vagy a páholyokba váltották meg bérletüket, jegyüket, ők a PÉLDA BÉRLET I. csoportját alkotják.
  • Akik a földszint 7-13. sorba vagy az erkélyre szóló jeggyel vagy bérlettel rendelkeznek, ők a PÉLDA BÉRLET II. csoport.

Az I. csoport az eredetileg kitűzött játéknapon tekintheti meg az előadást, míg a II. csoport számára egy másik időpontot jelölünk meg. A frissített műsortervezet folyamatosan frissül a színház weboldalán: https://kecskemetinemzeti.hu/hu/musor/havi.html. A kiegészített havi műsor közreadásig napokra bontott előadástervezetekkel frissítjük az online felületeinket, így a facebook-oldalunkat is: Facebook/kecskemetinemzeti.

A közeljövőben a következőképpen alakul a műsor.

November 4-én elmaradt Légy jó mindhalálig (Latabár Kálmán bérlet):

  1. csoport november 10. kedd, 19 óra
  2. csoport november 11. szerda, 19 óra

November 6. péntek Légy jó mindhalálig (Németh László bérlet)

  1. csoport november 6. péntek 19 óra
  2. csoport november 12. csütörtök 19 óra

November 7. szombat (Fekete Tibor bérlet)

  1. csoport november 7. szombat, 19 óra
  2. csoport november 7. szombat, 15 óra
  • Ezen rendszer kizárólag a bérletes, nagyszínpadi produkciókra érvényes, a bérletszünetes és kisszínházi előadások látogatási rendjéről a későbbiekben informáljuk nézőinket, addig is szíves türelmüket kérjük.
  • Mivel a rendeletben szigorúan meghatározták az ültetés lehetőségeit, ezért a megváltott jegyeken, bérleteken szereplő ülőhelyeket nem tudjuk biztosítani. A nézők érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket kizárólag a színház dolgozóinak útmutatása alapján. Nincs lehetőségünk a helyre szóló jegyek közötti különbségtételre, az ültetési rendet biztosítani a rendelet értelmében kötelességünk. A helyek elfoglalása úgy történik, hogy először a nézőteret, majd a páholyokat, végül az erkélyt töltjük fel. Eszerint nem biztosítható, hogy a páholyjegyet a páholyban tudják felhasználni, hasonlóan a nézőtér és az erkély esetében sem. Az érkezéses helyfoglalás a gyakorlatban azt jelenti, hogy a leghamarabb érkező nézők a nézőtér első sorában foglalhatnak helyet, majd kollégáink ültetik az további érkezőket.

Miután a nézőtéren a rendelkezésre álló helyek feltöltésre kerültek, nyitjuk meg a páholyokban való helyfoglalásra, függetlenül attól, hogy a jegy hová szól. A páholyokban meghatározott számú, kevesebb szék áll rendelkezésre, ezért előfordulhat, hogy az együtt érkezők egymás melletti páholyokba kell, hogy üljenek. A páholyok feltöltését követően nyitjuk meg a lehetőséget az erkély feltöltésére, attól függetlenül, hogy hová szól a megvásárolt jegy/bérlet.

A további védelmi intézkedések, amelyeket a nézők és a színházi dolgozók kötelesek betartani:

1. Az épületbe való beengedés zsilipeléssel történik. Az előadást követően, kérjük, hogy a Nézők maradjanak a helyükön, mivel az épületből való távozás is irányítottan fog működni.

2. Az előadások kezdete előtt a megszokottól eltérően az aulában lévő jegypénztár nem üzemel.

3. Minden színházban tartózkodó köteles a 1,5 méteres védőtávolságot egymástól megtartani a közönségforgalmi terekben.

4. Továbbra is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egész területén, a belépéstől a távozásig, tehát az előadások időtartama alatt is. A maszkviselés alól egyedüli kivétel a büfében történő fogyasztás. Az aktuális járványügyi rendelkezések értelmében 6 éves kor alatt nem kötelező a maszkviselés.

5. Színházunk a rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel, – a ruhatárak üzemelése mellett- engedélyezi a kabátok bevitelét a nézőtérre. A nézők az üresen maradt ülőhelyeken tárolhatják azokat, így elkerülhető a zsúfoltság a ruhatáraknál. A ruhatár és a műsorfüzet ingyenesen elérhető.

6. A büfé a megszokott módon üzemel az alagsorban, azzal a kitétellel, hogy a teátrum dolgozói túl nagy létszám esetén zsilipes beengedési módot alkalmazhatnak. Kérjük, hogy sorban állás esetén figyeljenek a 1,5 méteres távolság megtartására.

7. A nézők beültetése a nézőtérre az előadások kezdete előtt 25 perccel kezdődik meg. A teátrum munkatársai a bejáratnál zsilipes rendszert alkalmaznak a zsúfoltság elkerülése érdekében. A főbejáraton történő belépéskor továbbra is kötelező a lázmérés és a kézfertőtlenítés.

8. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház összes játszóhelyén, a nézőtérre és a színpadra beszerelt légsterilizáló készülékek továbbra is üzemelnek, hogy a Nézők biztonságos környezetben élvezhessék az előadásokat.

9. A kormányrendelet előírása szerint, ha valaki nem tesz eleget az említett szabályoknak, a színház munkatársai kötelesek a szabályok betartására felszólítani, a felszólítás eredménytelensége esetén pedig kötelesek az érintettet az előadás látogatásából kizárni, és a színház területének elhagyására inteni. Ellenszegülés esetén a teátrum munkatársai kötelesek a rendőrséget értesíteni.

10. A védelmi intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, és szabályszegés esetén a figyelmeztetés mellett 100.000 forinttól 1.000.000 forintig terjedő bírságot szabhat ki.

Egészségünk megőrzése érdekében kérjük szíves megértésüket és együttműködésüket a védelmi intézkedések betartásában! Közös érdekünk a szabályok elfogadása és megtartása, hogy a továbbiakban is találkozhassunk a Kecskeméti Nemzeti előadásain!

Amennyiben bármilyen kérdésük van a fentiekkel kapcsolatban, kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal! A teátrum értékesítési munkatársai mindent megtesznek a Közönség folyamatos tájékoztatása érdekében.

Elérhetőségek:

Telefon: 06 76 501-177; 16 76 501-176

e-mail cím: [email protected]

www.kecskemetinemzeti.hu

facebook/kecskemetinemzeti