Kezdőlap Események Rengeteg megvalósított beruházás Foktőn

Rengeteg megvalósított beruházás Foktőn

Az elmúlt öt esztendő folyamán dinamikus fejlődésen ment keresztül Foktő, ahol többek között elkészült a települést Kalocsával összekötő kerékpárút, valamint megtörtént a művelődési ház rekonstrukciója is. Bakai Károly polgármester szerint a község előtt perspektivikus jövő áll, mert a Paks II. beruházás megvalósításának köszönhetően az itt élőknek több évtizedre biztosítva lesz a jól fizető munkahely.

Dinamikus fejlődés

A Foktőt Kalocsával összekötő, 220 millió forintból megvalósított kerékpárút létrehozására 80 millió forintot nyertünk egy TOP-os pályázaton, a többi pénzt pedig önerőből biztosítottuk a projekthez. Egy TOP-os pályázaton elnyert 73 millió forintból, valamint a község saját költségvetéséből biztosított közel 40 millió forintjából megtörtént a művelődési ház teljes rekonstrukciója.  Egy JETA-s pályázaton nyert támogatásnak köszönhetően, közel 40 millió forintból felújítottuk az iskola épületében található konyhát, valamint további 35 millió forintból felújítottuk az orvosi rendelőt is. Foktő egyik legnagyobb büszkesége lett a többféle pályázati forrásból, mintegy 80 millió forintból megvalósuló gyönyörű könyvtárunk, aminek a „csodájára járnak” a környező településekről. A gyerekek legnagyobb örömére létrehoztunk több játszóteret, egy fitnesz parkot, valamint egy rendkívül népszerűnek bizonyuló gördeszka pályát is a községben.

A lakosság támogatása

Foktőn 2015-től nem kell szemétszállítási díjat fizetnie a lakosságnak, mert az önkormányzat kifizeti helyettük. Minden decemberben adunk egy 5000 Ft-os vásárlási utalványt minden lakott ingatlanban lévő állandó lakosnak, amit itt helyben költhetnek el 3 boltban. Évente egyszer az utazás költségeket fedezve elvisszük a lakosságot Erdélybe, a testvér településünkre. A gyerekek számára pedig ingyenes étkezést biztosítunk az óvodában, és iskolában.

Jövőbeli tervek

Rendelkezünk engedéllyel egy záportározó – amelyből a későbbiek folyamán horgásztavat alakítanánk ki – létrehozására. Terveink között szerepel továbbá egy munkásszálló – amely egy több száz millió forintból megvalósítandó beruházás lenne – építése is.