A laktózérzékeny beteg szervezete nem tudja megemészteni a tejcukrot, mivel a lebontásához szükséges enzim hiányzik vagy működése lecsökkent. Nem termelődik laktáz a vékonybélben.
AHHOZ, HOGY MEGTUDJUK EMÉSZTENI A LAKTÓZT KÉT HASZNOS BAKTÉRIUM TÖRZSRE VAN SZÜKSÉGÜNK, AMELYEK LAKTÁZ ENZIMET TERMELNEK.
LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS – fő területe a vékonybél, szájban hüvelyben Főbb szerepe – tejsavat termelnek, így segítve a megfelelő környezet fenntartását az emésztéshez – elősegítik a tejcukor (laktóz) emésztését mert ők termelik a laktáz enzimet – elpusztítják a támadó baktériumokat – lelassítják és ellenőrzés alatt tartják az élesztőgombákat.
LACTOBACILLUS BULGARICUS – átutazói a beleknek Főbb szerepe – antibiotikumokat termelnek – növeli a tej és tejtermékek megemészthetőségét (laktázenzimet termel) – tejsavat termelnek mint minden aminek a nevében ott a ,,lactobacillus” – segíti a bifidobaktériumok letelepedését.
SEGÍTÜNK PÓTOLNI! ÉRINTETT VAGY? HÍVJ BÁTRAN: +36303162443 A BENNÜNK ÉLŐ JÓ BAKTÉRIUMOK LAKÓHELYEI.
Forrás: Egészség kuckó Facebook oldala