Kezdőlap adomány Tanulj tovább, lépj tovább!

Tanulj tovább, lépj tovább!

Szakmát és jogosítványt szerezhetnek a Magyar Vöröskereszt szociális intézményeiben élő szülők a humanitárius szervezet és a FlexFoundation közös programjában

– A Magyar Vöröskereszt országosan tíz Családok Átmeneti Otthona szociális intézményt működtet, melyekben nehéz helyzetbe került családok, vagy egyedülálló szülők élnek gyermekeikkel. Rajtuk szeretne segíteni a humanitárius szervezet és a FlexFoundationa „Tanulj tovább, lépj tovább” című programjával.

A különleges képzési program célja, hogy az intézményekben élők szakmát tanulhassanak és jogosítványt szerezhessenek, ezzel pedig versenyképes és használható tudásra tegyenek szert. A képzéseknek köszönhetően könnyebben boldogulhatnak a munkaerőpiacon és állást találhatnak, mely hosszú távon megteremti a lehetőséget arra, hogy tovább lépjenek, és önellátóvá váljanak.

A novemberben induló programban 30, a csepeli és százhalombattai otthonokban élő fiatal szülő vesz részt, akik egy éven keresztül teljeskörű támogatást kapnak ahhoz, hogy elérjék céljaikat. Közülük 16-an válhatnak majd többek között virágkötővé, szakáccsá, targoncavezetővé vagy éppen óvodai dajkává, míg további 14 fő gépjárművezetői engedélyt szerezhet, ami szintén erősítheti esélyeiket az állásszerzésben.

A képzés kiválasztása után folyamatos mentorálást kapnak tanulmányaikban, mialatt gyermekeik felügyelete is biztosított, ezzel elősegítve, hogy felkészülhessenek és jelen lehessenek az órákon.  A tanfolyamokon kívül lehetőségük van egykommunikációs tréningen is részt venni, mely segítségével az állásinterjúkra is felkészülhetnek.

„A Magyar Vöröskeresztnél régóta szeretnénk elérni, hogy a segélyezés mellett olyan programokkal támogassuk a szociálisan nehéz helyzetben lévőket, mellyel maguk is javíthatnak az életkörülményeiken. Célunk a szociális intézmények lakóinak hozzásegítése a kiegyensúlyozott, önálló élet megteremtéséhez az aktív részvételükkel.Ebben segíthet a FlexFoundation 15 millió forintos támogatásának köszönhetőenmegvalósulóprogramunk, mellyel hosszútávú esélyt kínálunk” – mondta el Wallerné Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője.

„A Flex kiemelten fontosnak tartja a helyi közösségekkel való együttműködést, a társadalmi szerepvállalást mindazon országokban, ahol tevékenységét végzi.Elkötelezettek vagyunk  olyan projektek támogatásában, amely a hátrányos helyzetben lévők munkaerőpiaci elhelyezkedésétsegítik. Ezért is fogadtuk örömmel a Magyar Vöröskereszt pályázatát, amely sikeresen elnyerte a FlexFoundationtámogatását és így 15 millió forinttal tudunk hozzájárulniaprogram sikeréhez.”– nyilatkozta László Tamás, a Flex GSS üzletágának magyarországi ügyvezető igazgatója.