Kezdőlap Egészség Télen is és a Covid idején is a vitamin a megoldás!

Télen is és a Covid idején is a vitamin a megoldás!

November 19. óta csütörtökönként a Budai utcai Piaccsarnok szabadterén került először megrendezésre a Kecskeméti Tanyai Termék Piac, ami eddig a kecskeméti Városháza előtt működött minden csütörtök délután. A megszokott, kiváló minőségben és kedves kiszolgálással várja régi és új vásárlóit Szombatiné Tóth Katalin és férje, Szombati László.

Az aranysárga édes folyadék nem csupán finom, de antiszeptikus, vagyis baktériumölő hatása is van, amely ebben az időszakban nagyon fontos. A népi gyógyászatban fájdalomcsillapítóként és köptetőként számtalan készítmény szerves része, de még fertőtlenítésre is kiválóan alkalmas.

A méz négyötödrészt glükózból és fruktózból épül fel, de kalciumban, rézben, vasban, magnéziumban, mangánban, foszforban, káliumban, nátriumban és cinkben is gazdag, valamint kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamint szintén tartalmaz. A sötétebb színű mézekben – mint a fenyőméz vagy a pitypangméz – még több ásványi anyag rejlik.

A kialakult helyzet következtében segítve a mézre vágyókat a késő délutáni órkában méz házhozszállítását is vállalják Kecskemét és Hetényegyháza területén, ezzel kapcsolatban a következő telefonszámon lehet érdeklődni: 06704539130 .