Kezdőlap Események Tutankhamon titkai, elátkozott helyek, kalózhajó roncsok – Nézz bele a National Geographic...

Tutankhamon titkai, elátkozott helyek, kalózhajó roncsok – Nézz bele a National Geographic műsoraiba!

November 15-től december 15-ig, egy egész hónapig ingyenesen elérhető a National Geographic csatorna teljes műsorkínálata a mindigTV-én. A díjmentes időszakban többek között fény derül Tutankhamon fáró és Drakula titkaira, valamint arra is, milyen hajóroncsok rejlenek az óceánok mélyén.

A National Geographic csatorna összes műsora ingyenesen nézhető november 15-től december 15-éig a mindigTV közel félmillió háztartással* rendelkező kínálatában. A történelem, tudomány, technika iránt érdeklődők most ízelítőt kaphatnak abból, hogy milyen sorozatokat, dokumentumfilmeket kínál a National Geographic.

A legizgalmasabb premierek novemberben

A National Geographic műsorai segítségével „visszarepülhetünk” az ókori Egyiptomba. Az ókori világ tíz csodája: Tutankhamon titkaiból megtudhatjuk miről „mesél” a bebalzsamozott fáraó: bár, a legendás uralkodó, Tutankhamon sírját a régészek az elmúlt években már tüzetesen átvizsgálták, a több mint háromezeréves szarkofágja még sok meglepetést tartogat… (november 21, szombat, 21 órakor)

Diana: Saját szavaimmal című film Diana hercegné életét, legbelső gondolatait mutatja be a vele készült interjúk segítségével. A National Geographic rendkívüli dokumentumfilmjében Diana őszintén vall az érzelmeiről és a legbelső gondolatairól – a felvételek döntő többsége most kerül először a nyilvánosság elé. (november 27, péntek, 22 órakor)

London, England – Nov, 13, 1980, Diana Spencer, 19, seen after leaving her flat, surrounded by members of the press. (Keystone Pictures USA / Alamy Stock Photo)

Mindezeken túl a National Geographic novemberi sorozataiban „átélhetjük” azt is, milyen börtönbe kerülni egy idegen országban (Bekasztlizva külföldön), megismerhetjük a tudósok véleményt arról (Vírusvadászok), hogy a Covid-19 vajon „csupán” előfutára-e egy még súlyosabb járványnak? A világháborúk eseményei iránt érdeklődőknek az Élet a II. világháború árnyékában, A Harmadik Birodalom építményei nyújtanak hiteles információkat.

An EcoHealth Alliance team of researchers walks through the forest in hazmat suits to a bat cave to capture bats for sampling. (National Geographic/Daniel Hollis)

Decemberben jön az Elátkozott helyek atlasza!

Az Elátkozott helyek atlaszában, Sam Sheridan író-kalandor a világ néhány sötét, sokak által egyenesen elátkozottnak tartott helyére látogat. Mi igaz a híres a babonákból és mendemondákból? Valóban éltek ezek a rémmesébe illő alakok és megtörténtek ezek a különös, megmagyarázhatatlannak tűnő esetek? Sam Sheridan ezt kutatja Drakula kelet-európai szülőhelyétől a Bermuda-háromszögig és a louisianai mocsarakig a helyi folklórba, hagyományokba és átkokba veszélyesen belegabalyodva. (premier epizódok: minden vasárnap, 8:00 órakor)

Archaeologist Nuno Ribeiro is showing Host Sam Sheridan some of the pre-historic man made structures in the area. The Porteguese government thinks these structures are just piles of rocks from clearing the fields. (National Geographic/Karga Seven Pictures)

A sorozat egyik legkülönlegesebb epizódja az Atlantisz átka. Atlantiszról, a Platón szerint egy természeti katasztrófa következtében elsüllyedt misztikus kontinensről, megoszlanak  a vélemények: egyesek szerint csak kitaláció az egész, mások viszont hisznek a legendás birodalom létezésében, sőt még az egykori elhelyezkedését is tudni vélik. Vajon mi az igazság? Valóban létezett? Ha nem, akkor miért nem akar kikopni az emberiség kollektív emlékezetéből? (december 13, vasárnap, 8:00 órakor)

Hilbert Margol as a young soldier reading a piece of paper with other solders around. (Photo courtesy Hilbert Margol)

A Lecsapolt óceán epizódjaiban pedig legújabb számítógépes terepmodellek és képalkotó eljárások segítségével olyan roncsokat tesznek láthatóvá a tudósok, amelyek rég elvesztek szem elől. A Balti-tenger mélyéről előkerül a Mars hadihajó, valamint a Karib-tengerben elsüllyedt kalózhajók is. A II. világháborúban, az angliai csata során eltűnt Luftwaffe gépei felszínre bukkannak. (premier epizódok: minden szerda este 21 órakor)

A csatorna további műsorairól a natgeotv.com/hu oldalon olvashat.