Kezdőlap Adomány Véradást szervez a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Véradást szervez a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

November 30- án, 13.30- 16.00 óra között rövid időre ismét kinyitja kapuit a Kecskeméti Nemzeti. Véradást szervez az Országos Vérellátó Szolgálattal a Kecskeméti Teátrum vezetősége.

Fekete Péter Kultúráért Felelős Államtitkár hívását hallottam meg, amikor arra buzdította a színházak, művelődési házak és könyvtárak vezetőit, hogy adjanak helyet a véradások lebonyolításához, ezzel segítve az amúgy is leterhelt egészségügyi rendszert. Több éve szervezünk véradást a Kecskeméti Területi Vérellátóval. A vírushelyzet miatt azonban kétséges volt, hogy otthont adhatunk- e a programnak – monda Cseke Péter igazgató.

A színházban több éve szerveznek véradást, ahol nem csak a Társulat tagjai, hanem bármely külsős személy, előzetes regisztráció nélkül megjelenhet és vért adhat. Az Országos Vérellátó Szolgálat a fenti időpontban a megfelelő eszközök és személyzet biztosítása mellett várja a nagyszínház aulájában azokat az egészséges véradókat, akik szeretnének vérükkel három embertársukon segíteni.

A színpadon és a nézőtéren nagyszerű dolgoknak lehetünk részesei. Úgy gondolom, hogy a színészeink szívesen megmutatják, hogy a hétköznapokban milyen nagy tettekkel tudnak részt venni. Ilyen a véradás is. Ennek pedig méltó otthona az aulánk – tette hozzá a direktor.

A résztvevők között 3 db 5000 Ft értékű ajándékutalványt sorsol ki a színház szervezése, mely az újra nyitást követően jegyre vagy bérletre váltható.

A szervezők kérik, hogy csak az vegyen részt az eseményen, aki teljesen egészséges és jól érzi magát. Az épületbe való belépéskor, hőmérsékletet mérnek. A maszk használata és a kézfertőtlenítés kötelező. A színházba korábban beépített orvosi célra fejlesztett légsterilizáló készülékek folyamatosan működnek.

Időpont: 2020. november 30. 13.30- 16.00

Helyszín: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház aulája (6000 Kecskemét, Katona József tér 5.)