Kezdőlap Fejlesztés Világraszóló kecskeméti találmány

Világraszóló kecskeméti találmány

Új, hatékony megoldás a levegőn át terjedő fertőzések (pl. Covid-19) terjedésének megakadályozására

A légtechnika területén kimagasló termékfejlesztői és gyártási tapasztalattal rendelkező Airvent Zrt. a 30 éves fennállásának jubileumát méltó módon, egy nemzetközileg is forradalminak számító találmány kifejlesztésével „ünnepelte”. A szabadalmaztatás alatt álló UV-C FiltAir termékcsalád ismert és évtizedek óta bizonyított technológiák újszerű kombinációját valósítja meg, amellyel hatékonyan és költségtakarékosan, érdemben csökkenthető a levegőn keresztül terjedő fertőzések kockázata.

Az Airvent Zrt. egy 1990-ben alakult vállalat, amely egy összesen 400 főt foglalkoztató európai cégcsoport bázisa. Magas műszaki színvonalon fejlesztik, tervezik és gyártják innovatív lég- és szabályozástechnikai termékeiket. Folyamatosan keresik az új kihívásokat, legyen szó egyedi műszaki megoldásról vagy egy standard termék vevői igénynek megfelelő módosításáról. Pataki Mihály elnök-vezérigazgató büszke arra, hogy az Airvent Zrt. megalakulása óta folyamatosan növekedve vált a komfort és ipari légtechnikai termékek egyik legnagyobb hazai gyártójává és exportőrévé.

Levegőben terjedő vírusok

A Covid-19 esetében a fertőzés levegőn át terjedése egyértelműen igazolt. A kórokozókat nemcsak a köhögés és tüsszentés során levegőbe kerülő nagyméretű cseppek képesek szállítani, hanem a kilégzés során levegőbe kerülő finom pára is. A terjedés megelőzése érdekében ez teszi indokolttá a maszkhasználatot, mind a beteg, mind pedig az egészséges emberek számára. Ennek alapján felismerhető azon megoldások jelentős előnye, amellyel radikálisan csökkenthető a levegő kórokozó tartalma.

UV-C fertőtlenítés

A cégünk által kifejlesztett légsterilizáló berendezés hatékony megoldást kínál a levegőben terjedő vírusok ártalmatlanítására. A készülék az első fázisban mechanikus tisztítást végez: leválasztja a levegőben lévő szilárd szennyeződéseket, a második fázisban pedig erős UV-C sugárzással elpusztítja a szűrőn átjutott kórokozókat. Az UV-C fénnyel besugárzott baktériumok, vírusok, gombaspórák az elnyelt energia következtében elpusztulnak.

Az UV-C FiltAir berendezés hatékonysága laboratóriumi körülmények között igazolt, miszerint a helység levegőjénekmár egyszeri átmozgatása során gyakorlatilag teljesen (99.99%-ban) elpusztítja a rajta áthaladó levegőben vizsgált bakteriális és vírus kórokozókat.

Hatékony berendezés a vírus elleni küzdelemben

Cégünk több évtizedes légtechnikai tapasztalatát, tervezési és gyártási kapacitását felhasználva dolgozta ki a berendezés hatékonyan gyártható változatát, amelyet most a vírus elleni küzdelem szolgálatába kívánunk állítani. Elsőként a saját vállalatunk helyiségeiben szereltük fel a készülékeket, az aktuális vírushelyzetben ezzel is hozzájárulva a fertőzésnek leginkább kitett kollégák egészségének teljesebb védelméhez. A krízis elmúlását követően pedig úgy gondoljuk,a levegőn át terjedő egyéb potenciális fertőzések kivédésében lesznek a segítségünkre.

Az Airvent UV-C FiltAir berendezés előnyös tulajdonságai:

  • Ideális légmozgást hoz létre, azaz a levegőben szálló részecskéket örvények kialakulása nélkül lefelé sodorja, majd önmagán keresztül szívva folyamatosan megtisztítja a helység levegőjét,
  • hatékony előszűrést végez,
  • optikailag zárt térben sterilizál,
  • emberek jelenlétében is folyamatosan használható,
  • könnyen tisztítható,
  • gazdaságosan üzemeltethető.

Alkalmazási területek

Az UV-C FiltAir berendezést szinte minden területen – egészségügy (várótermek, kórtermek, rendelők) kiskereskedelem​(élelmiszerüzletek, ruhaüzletek, műszaki boltok)vendéglátóipar (szállodák, éttermek)oktatás (iskolák,egyetemek) sport (fitnesztermek) – érdemes üzemeltetni.

Steril környezet a színházban

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház játszóhelyein az Airvent Zrt. légtisztító berendezései felelnek azért, hogy a nézők és a színészek is biztonságban érezzék magukat. Az összes közönségforgalmi részen helyeztünk el gépeket, így az előcsarnokba, a folyosókra és a nézőtérre, sőt a színpadra is került a szabadalmaztatott termékből. Az eszközök 12-14 perc alatt megforgatják és közben sterilizálják a teljes légteret.

Airvent Légtechnikai Zrt.
6000 Kecskemét, Belsőnyír 150.
Tel.: +36 76 481 650
Kereskedelmi iroda: +36 30 788 1041
E-mail: [email protected]
Web: www.airvent.hu