Kezdőlap Események A VI. Ősök Napja időpontja: 2021. VIII. 13-14-15.

A VI. Ősök Napja időpontja: 2021. VIII. 13-14-15.

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség 2021-ben, augusztus 13-14-15-én rendezi meg a VI. Ősök Napját. Reméljük, hogy a mostani nyomasztó járványhelyzet pár hónapon belül, a hatásos oltóanyag megérkezése után elmúlik. A nyáron már boldogan és egészségesen ünnepelhetjük az ősi magyar hagyományainkat.

A Bugacon megrendezett ünnep a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, az Ősök Napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja.  A legnagyobb történelemformáló őseink – akiknek e Hazát is köszönhetjük – tiszteletére szervezett Ősök Napja ünnepséget minden második évben rendezzük meg.

Minden nemzet életének az egyik elengedhetetlen alapeleme a kollektív nemzeti tudat. A Magyar nemzet valós hagyományainak megőrzése és átadása az egymást követő generációknak a Magyarság megmaradásának a legfontosabb záloga! A nemzetet összefogó kapcsok egyik legfontosabb eleme a nemzeti történelmünk ismerete, valamint a magyar történelem legnagyobb eseményeinek, nemzetrészeket és generációkat összekötő közös megünneplése.

A magyar társadalmi élet és ünneprend egyik régi hiányossága és adóssága, hogy nincs egy olyan ünnepünk amikor a magyarság legnagyobb valós őseiről (Árpád Vezérlő Nagyfejedelem, Atilla Nagyfejedelem) az ő történelemformáló szerepükről (Honfoglalás) és a magyarságot megtartó tetteiről (pozsonyi csata) emlékezik meg méltósággal az egész nemzet.

A Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepségén tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és lovas vetélkedők, íjász programok, a magyar, hun, avar örökséget bemutató kiállítások, népzenei és magyar táltos-zenei programok lesznek. Hatalmas jurtatábor épül, kézműves bemutatók, kézműves vásár, gyermek programok és tudományos ismeretterjesztő előadások fogják emelni az ünnepi hangulatot.

További információk és majd a részletes programok folyamatosan olvashatók lesznek a hivatalos honlapon: www.kurultaj.hu illetve a osoknapja.hu oldalon és a hivatalos facebook oldalunkon: Kurultaj-Magyar Törzsi Gyűlés (közösség) http://www.facebook.com/kurultaj

Emlékezzünk együtt büszkén és méltósággal! Minden magyar testvérünket szeretettel várjuk!