Kezdőlap Kiemelt BÓDULT VOLT A SOFŐR

BÓDULT VOLT A SOFŐR

A Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt marihuánát fogyasztott.

Dunapatajon, a Hartai úton 2020. június 30-án éjjel a rendőrök igazoltatás alá vonták egy személyautó sofőrjét. Az intézkedés során gyanú merült fel arra, hogy a 35 éves férfi a vezetés megkezdése előtt kábító hatású anyagot fogyasztott, ezért őt vér-vizelet mintavételre előállították.

A nyomozás során a Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai orvosszakértőt, valamint toxikológiai szakértőt rendeltek ki. A szakértői véleményekből kiderült, hogy a gépkocsivezető a közlekedést megelőzően marihuánát fogyasztott, amelynek hatását éreznie is kellett.

A kalocsai rendőrök a jelenleg szabadlábon védekező férfit bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.