Kezdőlap ÉT-TRENDEK „Boldog szőlőből” készült prémium borok a Koch Borházban

„Boldog szőlőből” készült prémium borok a Koch Borházban

Az elmúlt esztendőben több díjjal – az „Év Európai Borászata” és a legrangosabb hazai kitüntetéssel, az „Év Bortermelője Magyarországon” – is kitüntették a Koch Borászat tulajdonosát, Koch Csabát. Ezek a címek nemcsak egy bor kiváló minőségének elismerését jelentik, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borai hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozhatóak.

„A bor készítésének sok jó útja van! Minden út jó, aminek a vége egy egészséges, hibátlan, tiszta ízű bor, és minden bor jó, amely valamely fogyasztó örömére szolgál.” A Koch Csabától idézett gondolattal maximálisan egyet ért az ötéves jubileumát ünneplő, igényesen kialakított Koch Borház Kecskemét üzletvezetője, Fehér Anna is, aki
visszatekintett az elmúlt esztendő(k)re.

5 éve a kecskeméti vásárlókért

16 éve foglalkozom borokkal, anno még borhostessként vettem részt különböző borfesztiválokon, majd az egyetemen már célirányosan erre felé tanultam tovább: bortechnológusként diplomáztam.
Koch Csabával nagyon régóta ismerjük egymást, de a közös munkánk 5 éve – ekkor nyitotta meg kapuit a Koch Borház Kecskemét – kezdődött. Borszaküzletünkben a Koch borok mellett még közel 30 borászat, több mint 300 borát kínáljuk pinceáron!

Európa legjobb pincéi között

Az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége a Legjobb Európai Borászat címet adományozta a Koch Borászatnak. Bár a vállalkozás elsődleges piaca mindig is a belföldi lesz, itt értékesítjük a boraink 85%-át, de mivel Koch Csaba tulajdonos nagy hangsúlyt fektet a külföldi piacon való megjelenésre is, így borai a környező országokon kívül megtalálhatók többek között az Egyesült Államokban, Japánban, Brazíliában, ezért is fontos a borászat számára a nemzetközi elismerés.

A legnagyobb kihívás

A 2020-as év számunka több más vállalkozáshoz hasonlóan a COVID vírusra adott reagálás jegyében telt. A járvány komoly hatást gyakorolt a mi területünkre is: jelenleg sem a borászatunk, sem a borszaküzleteink nem fogadnak vendégeket, nincsenek borkóstolóink, rendezvényeink. A kecskeméti borszaküzletünk igyekszik alkalmazkodni a körülményekhez, ezért megszerveztük a boraink kiszállítását illetve online borkóstolókat is tartunk.

Koch Borház
Kecskemét, Bethlen krt. 12.
Tel.: +36 30/567-4116
www.kochborhazkecskemet.hu
[email protected]